Mięsne opowieści
Barbara Strużyna
Mięsne opowieści
Od kilku lat staram się przygotowywać przepisy, które zastępują mi i moim bliskim smak mięsa. Myślę, że już jestem w tym naprawdę niezła. Sprawia mi ogromną radość, kiedy uda mi się oszukać tak zdrowo i smacznie biesiadnika. Używam grzybów, orzechów, warzyw takich jak seler naciowy lub kasztany, bakłażan albo tofu. Od czasu do czasu jednak przygotowuję także mięsne dania i mam tu kilku swoich faworytów, zwłaszcza na szczególne okazje. Wychodzę z założenia, że gość najedzony to gość zadowolony. Chociaż jest dużo rzeczy, które są bardziej kaloryczne, mięso to poczucie sytości i wyjątkowy smak.
Artykuł jest opublikowany w magazynie gotuj w stylu eko.pl Nr 23 Zima 2022/23
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.