Sałata z boczkiem i mango
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, mięso, cytrusy
Składniki:
inne zielone liście (rukola, roszponka, szpinak itp.) trochę
boczek wędzony, pieczony lub surowy - 200 g
mango (może być niedojrzałe) - 1 szt.
awokado małe - 1 szt.
orzechy, słonecznik lub nasiona dyni - 2 - 3 garści
sos:
sok z cytryny - 2 - 3 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżeczka
sól - szczypta
pieprz - szczypta
woda - 2 - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Sałaty płuczemy i suszymy w suszarce do liści lub na ręczniku kuchennym. Oddzielamy liście, rwiemy je na mniejsze kawałki. Mango obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Awokado przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę i łyżką wyciągamy miąższ, który kroimy w paseczki lub kostkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.