Pasztet mięsny
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
boczek - 600 g
udko kurczaka - 2 szt.
wątróbka - 30 dag
cebula - 2 szt.
bułka tarta - 4 łyżki
jajka - 4 szt.
gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
majeranek - 1 łyżka
papryka ostra - 1/4 szt.
sól - do smaku
olej - trochę
liść laurowy - 3 szt.
ziele angielskie - 4 szt.
pieprz ziarna - 4 szt.
marchewki - 4 szt.
pietruszka mała - 2 szt.
seler średni - 1/4 szt.
por (biała część) - 10 cm
imbir - 1 łyżeczka
masło - kawałek
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.