![Amarantuski z malinami z kremem kokosowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-06/11517-photo-main.jpg)
Amarantuski z malinami z kremem kokosowym
![](/cache/a32x32/files/users/1166-avatar-1858328168.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, sezam, nabiał krowi
Składniki:
kokosowa alternatywa mleka (tylko gęsta część) - 180 g
ser mascarpone - 100 g
wiórki kokosowe - 30 g
maliny - 1 garść
Sposób przygotowania:
Dodajemy serek mascarpone i cukier kokosowy, ubijamy nadal do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dorzucamy wiórki kokosowe i łączymy z kremem.
Masę wkładamy na około 15 min. do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.