Ciasteczka wegańskie
EkoproduktRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, soja, owies
Składniki:
otręby owsiane - 1/4 szklanki
amarantus ekspandowany - 1/2 szklanki
mąka amarantusowa - 1 szklanka
olej kokosowy - 1/3 szklanki
brązowy cukier - 2 łyżki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
pestki dyni - 1/2 szklanki
pestki słonecznika - 1/2 szklanki
daktyle lub figi - 5 szt.
śliwki - 5 szt.
nasiona lnu prażonego EkoProdukt - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Przygotować 2 miski. W jednej misce wymieszać składniki suche (płatki, otręby, amarantus ekspandowany, mąka, cukier, pestki dyni, słonecznik, suszone owoce, len prażony, sól, soda), a w drugiej składniki mokre (olej kokosowy, napój roślinny).
Połączyć zawartość obu misek. Dokładnie wymieszać składniki.
Z kawałków ciasta uformować ciasteczka.
Piec przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.