Tarta z musli
EkoproduktRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, gluten, nabiał, sezam, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
daktyle - 120 g
olej kokosowy - 2 łyżki
jogurt grecki - 400 g
maliny - 2 garści
miód - 2-3 łyżki
słonecznik - 1 garść
miód (do polania) - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
do rozmięknięcia na około 20 min. Po tym czasie daktyle
odcedzamy i blendujemy na gładką pastę.
pastę z daktyli i olej kokosowy. Wszystkie składniki bardzo
dokładnie mieszamy. Formę na tarte dokładnie wyklejamy naszą mieszanką
z musli i wstawiamy na koło 1 godz. do lodówki.
pestki słonecznika. Gdy zaczną bardzo delikatnie się przyrumieniać,
dodajemy 2 łyżki miodu. Dokładnie mieszamy i wysypujemy na pergamin
do ostygnięcia.
miodem i posypujemy karmelizowanymi pestkami słonecznika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.