Babeczki kokosowo-kakaowe z kokosową bitą śmietaną
marysieńkaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: MISS BABECZKI 2015
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, owies, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsiane - 100 g
mąka pełnoziarnista (typ 1850) - 100 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jajko - 1 szt.
ksylitol - 2 łyżki
syrop daktylowy - 1 łyżka
kakao - 2 łyżki
olej kokosowy - 50 g
mleczko kokosowe (wodnista część) - 150 g
mleko - 150 g
twaróg półtłusty - 1/2 kostki
ksylitol - 2 łyżki
wiórki kokosowe - 50 g
mleczko kokosowe (wodnista część) - 3 łyżki
DODATKI
mleczko kokosowe (gęsta część)
wiórki kokosowe trochę
maliny kilka
ksylitol - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
*Mleko kokosowe powinno być ostudzone i stać w lodówce przynajmniej 1 dobę. Otwierając puszkę odbierz gęstą część i ponownie odstaw ją do lodówki. Pozostałą wodę kokosową zamieszaj i użyj do przygotowania ciasta i serka kokosowego .
Odebraną wcześniej gęstą część mleczka należy miksować na najwyższych obrotach do uzyskania pożądanej konsystencji - gęstej i zwartej. W trakcie miksowania dodaj ksylitol.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.