Czekoladowe muffinki
Andriu AndrzejRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Przepis pełen miłości - Konkurs
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
kakao - 3 łyżki
soda - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mleko - 150 ml
sól - 1 szczypta
cukier - 3/4 szklanki
jajka - 3 szt.
olej - 150 g
Dodatkowe informacje:
Może wyjść więcej muffinek około 20-23.Sposób przygotowania:
Zmniejsz obroty miksera do średnich. Do puchu jajecznego wlewaj powoli olej. Po wlaniu 150 ml oleju możesz wyłączyć mikser.
Następnie wlej mleko z czekoladą. Od razu wsyp również mieszankę sypką z mąki i kakao. Wszystko powoli wymieszaj dokładnie szpatułką.
Gotowe
Formę z muffinkami czekoladowymi umieść na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do 165-170 stopni. Opcja pieczenia: góra/dół. Piec około 25 minut. Odczekaj 5-10 minut i możesz już wyjmować muffinki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.