Danie Indyjskie Kurczak z ryżem Tikka masala
Mariola555Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: Najlepszy przepis jesienny na danie kuchni indyjskiej - BIO PLANÈTE
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
jogurt naturalny - 150 ml
olej o smaku curry BIO PLANÈTE - 4 łyżki
cebula - 2 szt.
przecier pomidorowy - 2 łyżki
przyprawy : curry, pieprz, sól, kurkuma, kminek mielony - do smaku
ząbki czosnku - 2 szt.
ryż basmati - 2 torebki
Sposób przygotowania:
Podsmażyć cebulę na 2 łyżkach oleju BIO PLANÈTE, po kilku minutach dodać drobno posiekany czosnek. Do podsmażonej cebuli dodać mięso i znowu dodać po 0,5 łyżeczki wszystkich przypraw jeśli danie ma być mocno aromatyczne.
Następnie dodać mleczko kokosowe oraz 2 duże łyżki przecieru pomidorowego. Gotować całość ok. 15 min od czasu do czasu mieszając.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu wymieszać z przesmażoną cebulą, przyprawą curry oraz solą wedle uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.