Makaron z duszoną dynią
IneczkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: Konkurs - Alce Nero październik 2021
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
dynia - 350 g
cebula - 2 szt.
masło - 6 łyżek
śmietanka 30% - 60 ml
parmezan - 4 łyżki
imbir mielony - 1 szczypta
chili - 1 szczypta
sól do smaku
natka pietruszki - 1 łyżka
świeże oregano - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Kiedy ma się dobry makaron to niewiele potrzeba, aby wyczarować doskonałe danie i w tym przypadku. Połączenie Spaghetti Alce Nero z dynią dało doskonały efekt – smacznie , zdrowo i jesiennie bo kiedy delektować się dynią jak nie jesienią.Sposób przygotowania:
Dynię pozbawiamy skóry, kroimy w kostkę, na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła i na nim szklimy ok. 8 minut cebule.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.