Kurczak satay czyli tajskie szaszłyki
IneczkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: Konkurs - Najsmaczniejszy przepis na danie kuchni azjatyckiej
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, orzechy wszystkie, sezam, orzeszki ziemne, drób
Składniki:
ryż brązowy - 50 g
mleko kokosowe - 150 ml
curry - 3/4 łyżeczki
czerwona pasta z curry - 1 łyżka
sól - 1 łyżeczka
krem orzechowe - 1/4 szklanki
ocet ryżowy - 1/2 łyżeczki
woda - 50 ml
olej sezamowy bio planete - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Ryż proponuję do maku skropić olejem sezamowym, ma wtedy ciekawy aromat i wyjątkowy smak.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.