Naleśniki bezglutenowe z kaszki
PaulaaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Biominkowy przepis, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
kaszka jaglana Biominki - kopiaste - 15 łyżek
mleko bez laktozy - 500 ml
jaja - 3 szt.
sól - szczypta
olej do ciasta i do smażenia - trochę
dodatki np:
jogurt po dwie łyżki na naleśnika
cukier waniliowy mała - 1 torebka
owoce: maliny, banany, mandarynki trochę
Sposób przygotowania:
UWAGA!
Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię należy zmiksować ciasto bo się rozwarstwia na część mleczną i kaszkową. Wlać również niewielką ilość oleju na patelnię.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.