Makaron ryżowy z zieloną fasolką
PaulaaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: Konkurs 2beBIO, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, strączkowe, cytrusy
Składniki:
fasolka zielona mrożona cięta - 450 g
czosnek - 1 ząbek
cebula - 1 szt.
sos sojowy - 2 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
olej kilka kropel
sól i pieprz do smaku
orzeszki piniowe trochę
Sposób przygotowania:
Do gotowej już fasolki, dodajemy odcedzony ugotowany makaron. Doprawiamy sosem sojowym, cukrem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Chwilę podsmażamy wszystko razem, aż do połączenia składników. Gotowe danie można posypać rozdrobnionymi orzeszkami piniowymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.