![Pizza domowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-04/15513-photo-main.jpg)
Pizza domowa
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: Konkurs Alce Nero – marzec 2021
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Świeże drożdże - 50 g
Ciepła woda - 275 ml
Sól - łyżka
Olej - 2 łyżki
Koncentrat pomidorowy - 1 słoik
Oregano do smaku
Pieprz do smaku
Ser żółty - 20 dag
Szynka - 150 g
Pieczarki - 50 g
Dodatkowe informacje:
Zamiast świeżych drożdży możemy użyć suszonych, wtedy będziemy potrzebować 7 g:) A dodatki do pizzy możemy wybrać wedle uznania i smaku !Sposób przygotowania:
Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Pokroić szynkę w paski. Ser zetrzeć na tarce.
Pizzę wstawić do zimnego piekarnika ustawionego na 250*C i piec 10 min, po czym temperaturę zmniejszyć do 200*C i piec przez 20 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.