Słodkie serduszka
PasjonatkaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Przepis pełen miłości - Konkurs
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Masło - 100 g
Mleko 3,2 % - 1/4 szklanki
Drożdże - 50 dag
Jajka - 1 szt.
Żółtko - 1 szt.
Cukeir waniliowy - 1 opakowanie
Sól - 1 szczypta
Cukier - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na około 1h w ciepłym miejscu.
Cały prostokąt smarujemy musem morelowym połączonym z 1 łyżeczką marmolady wieloowocowej. Tak posmarowany prostokąt zwijamy w rurkę, składamy na połowę i łączymy oba końce. Potem nacinamy ciasto do połowy i skręcamy, można zrobić świderki lub serduszka. Na wierzchu posmarować roztrzepanym białkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.