Ciasto czekoladowo - cukiniowe
skorskadietetykRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica
Składniki:
banany - 2 szt.
mąka pszenna pełnoziarnista - 2 szklanki
cukinia - 350 g
migdały - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
olej rzepakowy - 1 szklanka
skórka otarta z cytryny - 1 szt.
sól - 1 szczypta
kakao - 2 łyżki
czekolada gorzka - 50 g
Sposób przygotowania:
Połączyć ze sobą suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, skórkę otartą z cytryny, kakao, szczyptę soli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.