Krewetki w sosie śmietankowym z makaronem z manioku
Fiolka13Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula czerwona - 2 szt.
czosnek - 4-5 ząbki
serek wiejski - 1 opakowanie
śmietana - 1 opakowanie
sól kłodawska do smaku
pieprz ziołowy do smaku
natka pietruszki pęk
oliwa z oliwek do smażenia
Sposób przygotowania:
Krewetki obieramy z pancerza, czyścimy i płuczemy.
Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy czosnek i cebulę. Następnie dodajemy krewetki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy razem do momentu , aż krewetki się zarumienią(zrobią różowe), ok. 2-3 minuty z każdej strony. Wlewamy ok.2 szklanki wody, serek wiejski, śmietanę i dusimy na małym ogniu 5 minut. Podajemy z makaronem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.