
Strucla drożdżowa z marmoladą

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko ciepłe - 250 ml
drożdże świeże - 1/4 kostki
cukier waniliowy - 1 szt.
cukier trzcinowy - 1/2 szklanki
sól - szczypta
gęsty dżem / powidła - trochę
Sposób przygotowania:
W misce mieszamy łyżkę mąki, łyżkę cukru, 2 łyżki ciepłej wody i drożdże. Wszystko razem mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 15 min.
Gdy ciasto rośnie nastawiamy piekarnik na 180 stopni (góra-dół).
Kruszonka:
Mieszamy łyżkę masła, łyżkę cukru i 2 łyżki mąki.
Pieczemy ok. 25-30 min. w temperaturze 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.