
Pierniczki

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
miód - 3-4 łyżki
cukier puder - 180 g
masło roztopione - 60 g
jajko - 1 szt.
mleko - 100 ml
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
sól - szczypta
Sposób przygotowania:
Foremkami wykrawam kształty i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut do zarumienienia ciastek. Ciepłe ciasteczka pozostawiam na blaszce po wyjęciu z piekarnika. Są miękkie wiec trzeba uważać, aby się nie połamały. Ostudzone pierniczki dekoruję wedle uznania lukrem królewskim.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.