![Tajska zupa z boczniakami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-02/11080-photo-main.jpg)
Tajska zupa z boczniakami
![](/cache/a32x32/files/users/1141-avatar-1337170445.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
chili w proszku - 1/2 łyżeczki
curry w proszku - 1 łyżeczka
sól, pieprz ziołowy - 1 do smaku
sok z połówki cytryny - 1 do smaku
mleko kokosowe - 200 ml
bulion warzywny - 500 ml
cebulka dymka z nacią - 3 szt.
olej kokosowy - 2 łyżki
kiełki lucerny - 50 g
makaron ryżowy - 250 g
cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.