Tosty z batata z awokado i olejem z dyni
LosteraableRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
oliwa z oliwek trochę
czosnek - 1/2 ząbka
serek śmietankowy trochę
awokado - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 6 szt.
olej z pestek dyni - 2 łyżeczki
pieprz trochę
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
Jeśli chcemy możemy do tosta dodać łososia, pasuje on również wyśmienicie.Sposób przygotowania:
Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach Celsiusza obracając w połowie pieczenia. Batatowy tost jest gotowy gdy nakłuty widelcem jest miękki w środku.
Gdy batat jest gotowy smarujemy go serkiem, nakładamy awokado, cebulę, pomidorki i skrapiamy całość olejem z pestek dyni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.