
Alce Nero to firma składająca się z ekologicznych rolników i przetwórców, którzy od 1978 roku pracują nad produkcją pysznej żywności, będącej wynikiem praktyk rolniczych, które szanują ziemię i jej żyzność. Skupiamy ponad 1000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw w Ameryce Środkowej i Południowej.
Alce Nero to marka stworzona przez producentów i przetwórców, z których wielu jest zaangażowanych w każdy etap tworzenia gotowych produktów. Od wyboru najlepszych odmian surowców, odpowiedniego sposobu ich uprawy do technik przetwarzania, które pozwala na zachowanie naturalnych cech surowców w gotowych produktach. Koncentrujemy się na lokalnej produkcji, żyznej glebie oraz poszanowaniu środowiska. Nasze zobowiązania są motorem naszego rozwoju.
Alce Nero to włoska marka zrzeszająca ponad 1000 rolników, pszczelarzy i przetwórców ekologicznych zajmujących się produkcją dobrej żywności o właściwej wartości odżywczej, będącej owocem szacunku dla bioróżnorodności. Rolnicy i przetwórcy od ponad 40 lat wspólnie uprawiają, zbierają, wytwarzają i oferują konsumentom prawdziwą żywność, przyczyniając się do rozwoju zrównoważonej i odpowiedzialnej gospodarki promującej zdrowy tryb życia i odżywiania się. Podstawą gotowych wyrobów są surowce pozbawione chemicznych pozostałości, pozyskiwane w ekologiczny sposób i przetwarzane przy wykorzystaniu technologii chroniących wartości organoleptyczne i odżywcze. Nowością marki są fantastyczne produkty mrożone.
Alce Nero to marka ponad 1000 rolników, pszczelarzy i przetwórców ekologicznych zajmujących się produkcją dobrej żywności o właściwej wartości odżywczej, będącej owocem rolnictwa szanującego naturalną żyzność gleby. To włoskie przedsiębiorstwo spożywcze, które od 40 lat swoją pracą nadaje wartość jakości, tożsamości i typowości produktów.
Marka stworzona przez rolników i pszczelarzy prowadzących uprawy i hodowle organiczne oraz zakłady przetwórcze, którzy począwszy od lat 70-tych ubiegłego wieku, wytwarzają smaczną i pełnowartościową żywność. Alce Nero reprezentuje produkty organiczne od ponad 1000 rolników z Włoch oraz 14 000 gospodarstw rolnych z całego świata!
Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.
Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.
Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:
1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.
2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.
3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.
Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).
Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:
- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,
- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.
Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.
Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).
Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:
- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.
- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).
Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).