Tarta z jeżynami i herbatnikami
AlceNeroRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jeżyny - 700 g
masło - 150 g
cukier trzcinowy - 200 g
cukier trzcinowy - 1 łyżka
herbatniki pełnoziarniste - 150 g
cytryna - 1 szt.
sól - 2 g
Sposób przygotowania:
z jeżynami. Uszczelnij krawędzie styku spodu ciasta z górą. Nakłuj wierzch tarty, posmaruj go białkiem i posyp łyżką cukru oraz pokruszonymi herbatnikami pełnoziarnistymi. Piecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez 45-50 minut do złotego koloru. Tartę podawaj na ciepło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.