Pikantne ciasto z ryżu ze szpinakiem, ziołami i suszonymi pomidorami
AlceNeroRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ryż - 300 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
jaja - 3 szt.
starty parmezan - 70 g
suszone pomidory - 8 szt.
ser żółty lub peklowany - 300 g
bułka tarta - 2 łyżki
oliwa z oliwek extra virgin - alce nero trochę
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Podgrzej 2 łyżki oleju na nieprzywierającej patelni, zrumień zmiażdżony
czosnek i dodaj posiekane zioła ze szpinakiem, przypraw szczyptą soli i podsmażaj przez 4 minuty, często mieszając.
pomidory z serem, dopraw solą i pieprzem.
posyp bułkę tartą, skrop olejem i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.