Kwartalnik Gotuj w stylu eko.pl Zima 3/2017 (3)
gotujwstylueko.plTrzeci numer ZIMA 2017/18 bezpłatnego kwartalnika Gotuj w Stylu eko.pl jest już dostępny w wybranych specjalistycznych sklepach ekologicznych.
Chcemy wprowadzić czytelników kwartalnika w Świąteczny nastój. W gazecie mnóstwo przepisów na tradycyjne dania, niektóre w nowej zdrowszej odsłonie. Proponujemy również samodzielne wykonanie słodyczy, w tym wegańskiej czekolady. Idąc tropem słodkości prezentujemy całą paletę suszonych owoców, które są nie tylko zimową przekąską, ale również sprzymierzeńcem naszego zdrowia.
Spróbujemy rozszyfrować mąki, które mącą nie tyko w kuchni, ale i w głowach. Glutenowa, bezglutenowa, jasna, ciemna, pełnoziarnista i nie tylko ze zboża. Pogrupujemy je i wyjaśnimy co się w nich kryje.
Przeniesiemy się w ten zimowy czas jeszcze bardziej na północ aby zobaczyć jak hodowane są bio łososie. Tam jest jeszcze zimniej niż u nas. Zatem czas na podróż na Szmaragdową Wyspę skąd pochodzą "najbogatsze orzechy kokosowe". W bajkowy świat zabierze nas Rapunzel. Jedyna firma na świecie, poza Disneylandem, która ma wieżę Roszpunki, zobacz strona 43. Przeniesiemy się również do Włoch, skąd pochodzą najsłodsze na świecie pomidory. Zajrzymy do tradycyjnej włoskiej rodziny, która od lat wytwarza wędliny według włoskiej tradycyjnej receptury. W tym świątecznym okresie podzielimy się również lampką aromatycznego Bio wina.
Na zdrowie !!!
W Nowym Roku pomożemy wrócić do normalności.
Do siego roku !!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.