Burger tofu amarantus z dodatkiem morelowej musztardy
Allos1Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, soja, cytrusy, pszenica
Składniki:
marchew - 2 szt.
cebula - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
olej - 6 łyżeczek
posiekana pietruszka - 3 łyżki
mąka - 3 łyżki
karob - 1 łyżka
sól, pieprz - 1 do smaku
curry - 3 łyżeczki
przyprawa harissa - 1 szczypta
amarantus ekspandowany - 8 łyżek
chlebki pita - 8 szt.
dodatki: plasterki pomidora - 1 trochę
plasterki cebuli - 1 trochę
świeży liść kolendry - 1 trochę
morelowa musztarda: mus morelowy ALLOS - 4 łyżki
słodka musztarda - 2 łyżki
imbir mielony, sól - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Obieramy marchewkę, dorzucamy cebulę i paprykę. Smażymy wszystko przez około 5 minut w 3 łyżkach oleju. Doprawiamy pieprzem,
solą, curry, kuminem i harissą – dzięki temu danie będzie ostre.
chlebki pita, rozkrajamy, smarujemy morelową musztardą i wkładamy do środka burgery, liść kolendry, pomidory oraz plasterki cebuli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.