Fenkuł z miodem w roli głównej, a do tego pierś z indyka
Monika KrzepczakRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: miody, mięso, drób
Składniki:
Pierś z indyka - 250 g
oliwa z oliwek - 50 ml
miód na każdy kawałek kopru - 1/2 łyżeczki
kminek do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
W naczyniu żaroodpornym ułożyłam piersi (na środku), a następnie pokrojony fenkuł (dookoła piersi). Tak naprawdę nie ma to znaczenia, to tylko kwestia wizualna :)
Na każdy kawałek kopru położyłam pół łyżeczki miodu. Do całości dodałam kminek, kurkumę, sól i polałam delikatnie oliwą.
Naczynie wstawiłam do piekarnika na 40 minut, 180 stopni.
Gwarantuję wspaniały, bardzo oryginalny smak :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.