Grillowany łosoś w marynacie koperkowo-lawendowej z Ghee
VegannmuffinsRodzaj posiłku: z grilla
Kuchnia (region): francuska, niemiecka, śródziemnomorska
Specjalne: Konkurs z oliwami BIO PLANÈTE – przepis na marynatę
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, strączkowe, sezam, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
czosnek - 1 ząbek
koperek - 1/2 pęku
lawenda - 2 kilka listków
cytryna - 1 do smaku
rozmaryn - 1 szczypta
olej słonecznikowy z ghee - 1/3 szklanki
sałatka z rukoli i pomidorów - 1 trochę
makaron - 1 garść
czarny sezam - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Szklankę wypełniamy do 1/3 olejem słonecznikowym z Ghee (masłem klarowanym) BioPlanete. Na drewnianej desce kroimy pół pęku koperku i wsypujemy do szklanki. Przy użyciu wyciskarki, miażdżymy 1 ząbek czosnku. Dodajemy odrobinę soku z cytryny, i dwie szczypty soli z lawendą. Ja użyłam gotowej mieszanki soli lawendowej z ziarnami rozmarynu oraz roztarłam w dłoniach kilka ziaren świeżej lawendy i dodałam do marynaty. Marynatę dokładnie mieszamy w szklance i zalewamy łososia. Odstawiamy do lodówki na ok.5godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.