![Bezglutenowe muffinki z morwą białą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-03/11146-photo-main.jpeg)
Bezglutenowe muffinki z morwą białą
![](/cache/a32x32/files/users/1158-avatar-650044250.jpeg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Składniki:
mąka kokosowa - 1 szklanka
mąka z tapioki - 3 łyżki
banan - 1
soda oczyszczona - 2 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżki
jogurt kokosowy - 1
ocet jabłkowy - 1 łyżka
olej kokosowy - 1 łyżka
mleko ryżowe - 1/2 szklanki
morwa biała - 1 garść
Sposób przygotowania:
W drugiej misce mieszamy składniki mokre. Wszystko łączymy, mieszamy łyżką. Konsystencja powinna przypominać mokry piasek.
Wykładamy foremki . Dekorujemy morwą białą i płatkami kasztanowymi. Jeśli chcecie by muffinki były słodsze możecie morwę dodać do ciasta.
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach bez termoobiegu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.