Kokosowa panna cotta
COCOMIRodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
agar - 1/2 łyżeczki
olej kokosowy COCOMI do wysmarowania foremek - 1 trochę
coconut milk - napój kokosowy COCOMI - 375 g
cukier brązowy - 55 g
sól - 1 szczypta
chipsy kokosowe słodkie prażone bezglutenowe COCOMI - 1 trochę
Sposób przygotowania:
minuty. Nieduże foremki posmaruj olejem kokosowym. W małym
rondlu na średnim ogniu podgrzej mleko kokosowe, śmietankę
kokosową, cukier i szczyptę soli aż będzie gorąca, dodaj mieszaninę
agaru i mieszaj do całkowitego połączenia. Podziel mieszaninę
między przygotowane foremki. Umieść na brytfannie, przykryj papierem
do pieczenia i przestudzone włóż do lodówki na co najmniej
4 godziny, najlepiej 12 godzin, przed podaniem posyp chipsami
kokosowymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.