Watalapam-lankijski pudding kokosowy
COCOMIRodzaj posiłku: desery
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
krem kokosowy karmelizowany COCOMI - 240 g
zagęszczony produkt kokosowy COCOMI - 1/2 szklanki
kardamon w proszku - 1 łyżeczka
opcjonalnie orzechy nerkowca kruszone lub całe - 6 szt.
woda - szklanka
Sposób przygotowania:
tak, aby pomieścić jeden w drugim. Duży garnek napełnij kilkoma
szklankami wrzącej wody i zagotuj. Ubij jajka, dodaj mleko kokosowe,
karmelizowaną polewę, ekstrakt waniliowy i kardamon. Dokładnie
wymieszaj. Wlej mieszaninę do naczynia żaroodpornego i umieść
je w garnku z gorącą wodą. Przykryj garnek i ustaw go na małym
ogniu, gotuj powoli przez 45–60 minut lub do momentu, aż pudding
będzie gęsty. Możesz sprawdzić jędrność wykałaczką. Pozostaw do
ostygnięcia. Można podawać także na ciepło lub schłodzony w lodówce.
Dekorować orzechami nerkowca.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.