Naleśniki
Monika DzięgielowskaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs z oliwą Ghee Bio Planete, kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Olej Bio Planet - 1/4 szklanki
Mleko - 2 szklanki
Woda mineralna gazowana - 2 szklanki
Jajka - 4 szt.
Cukier kryształ - 3 łyżki
Cukier puder - 2 dag
Dżem - 1 słoik
Bita śmietana
Czekolada mleczna - 2-3 kostki
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy patelnię, natłuszczamy ją olejem Bio Planet. Na rozgrzany olej wylewamy dużą łyżkę masy nalesnikowej i rozprowadzamy po całej powierzchni patelni, tak by powstał cienki placek. Smażymy z obu stron na złoto.
Gotowe naleśniki smarujemy cienką warstwą dżemu. Składamy w trójkąt.
Naleśnika posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy bitą śmietaną, mandarynkami i wiórkami czekolady. Mniam!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.