
Omlet paleo

Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
mąka kasztanowa - 2 łyżki
mąka kokosowa - 1 łyżka
olej kokosowy trochę
ksylitol do smaku
przyprawa do piernika do smaku
płatki migdałów bio planet - 1 łyżka
awokado - 1/3 szt.
Sposób przygotowania:
Jeśli chcesz, żeby omlet był bardziej puszysty, ubij białka i delikatnie wymieszaj z resztą masy :)
Sos z awokado:
1/3 awokado, 1 żółtko, 3 łyżki mleka kokosowego, ksylitol - wszystko blendujemy
Polewa jagodowa:
jagody, mleko kokosowe, ksylitol - wszystko blendujemy i polewamy gotowy omlet
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.