Pasztet z czarnej soczewicy
bioartRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: strączkowe
Składniki:
Burak - średniej wielkości - 1 szt.
Marchewki - średniej wielkości - 2 szt.
Suszone pomidory - 3/4 szklanki
Cebula - 1/2 szt.
Szpinak baby garść
Słonecznik łuskany garść
Śliwki suszone garść
Chia - 1 łyżka
Pestki dyni ciemnozielone - 1 łyżka
Sól himalajska do smaku
Curry do smaku
Gałka muszkatołowa do smaku
Pieprz do smaku
Zioła: tymianek, bazylia, oregano, majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Na końcu dodaj pokrojone suszone śliwki. Wszystko wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę. Do dekoracji możesz pokroić marchewkę i buraka w cienkie plasterki i ułożyć na wierzch. Skrop wszystko oliwą i posyp majerankiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.