
Zupa dyniowa

Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
Marchew - 2 szt.
Cebula - 1/2 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Oliwa trochę
Passata - 200 ml
Sól himalajska do smaku
Ziele angielskie - 1 szczypta
Liść laurowy - 1 szt.
Włoszczyzna - 1 szt.
Ziemniaki - 3 szt.
Mielona gałka muszkatołowa do smaku
Dodatkowe informacje:
Osobiście nie przepadam za imbirem. Dla ostrości polecam dodać ostrą paprykę.Zupy nie trzeba miksować. Natomiast jeśli ktoś preferuje wersję krem proponuję zmiksować wszystko z ugotowaną wcześniej marchewką.
Warzywa z bulionu można wykorzystać np. na sałatkę.
Można ale nie trzeba dodać zagęszczony produkt sojowy lub po prostu śmietankę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.