![Tarta jaglana z truskawkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-06/5420-photo-main.jpg)
Tarta jaglana z truskawkami
![](/cache/a32x32/files/users/703-avatar-2065595276.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
truskawki - 12 szt.
mąka gryczana - 1/2 szklanki
jajka - 2 szt.
miód - 2 łyżki
cynamon - 1 łyżeczka
sól - 2 szczypty
Sposób przygotowania:
Wykładamy krem jaglany na upieczony spód gryczany.
Wyjmujemy z piekarnika, studzimy.
Dzielimy na 6 kawałków i każdy kawałek ozdabiamy pozostałymi truskawkami.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.