Zupa buraczkowo fasolowa z botwinką.
monamariRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
botwinka - 1 pęk
puszka czerwonej fasolki - 1 szt.
młoda włoszczyzna - 1 szt.
ziemniak - 2 duże szt.
przyprawy - sól, pieprz, papryka ostra, cząber, kozieradka szczypta
woda - 1 i 1/2 litra
sok z cytryny - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Jest to zupa wegetariańska, wegańska. Nie dodaję do mniej mleka ani śmietanki. Jeżeli jednak lubicie zupy zabielane, to można dodać pół puszki mleka kokosowego.Smacznego:)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.