![Zupa cebulowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-02/9520-photo-main.jpg)
Zupa cebulowa
![](/cache/a32x32/files/users/977-avatar-1489235251.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Specjalne: Konkurs z oliwą Ghee Bio Planete, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki - 1 kg
duża cebula - 4 szt.
sól, papryka ostra do smaku
marchew (duża) - 6 szt.
Dodatkowe informacje:
To jest duża porcja ale każdy może sobie zmniejszyć wedle uznaniaSposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę, marchew obieramy i kroimy w talarki, cebulę obieramy i kroimy w pół talarki.
Kiełbasę wyjmujemy, wrzucamy marchew i solimy. Gotujemy około 10 minut i dorzucamy ziemniaki.
W międzyczasie na oleju szklimy cebulę, solimy i podlewamy wodą, dusimy pod przykryciem do miękkości.
Kiedy marchew i ziemniaki będą miękkie wrzucamy cebulę, pokrojoną w kawałki kiełbaskę i doprawiamy do smaku solą i papryką.
Gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy gorącą :)
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.