Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyannaekoPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Kulki mocy

Kulki mocy

annaeko
10 9 20 min
Koktajl z chia

Koktajl z chia

annaeko
12 19 5 min
Ciasto bez mąki z kremem jaglanym

Ciasto bez mąki z kremem jaglanym

annaeko
17 25 50 min
Sałatka z indykiem i pieczarkami

Sałatka z indykiem i pieczarkami

annaeko
12 19 15 min
Jogurtowe śniadanie

Jogurtowe śniadanie

annaeko
11 15 10 min
Chia z owocami

Chia z owocami

annaeko
10 14 15 min
Penne z indykiem

Penne z indykiem

annaeko
11 14 20 min
Sałata w sosie musztardowo miodowym

Sałata w sosie musztardowo miodowym

annaeko
10 13 5 min
Gotowana rzodkiewka

Gotowana rzodkiewka

annaeko
10 15 20 min
Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

annaeko
10 11 20 min
Ciasteczka kruche owsiane

Ciasteczka kruche owsiane

annaeko
10 15 30 min
Muffiny z rabarbarem

Muffiny z rabarbarem

annaeko
10 16 30 min
Koktajl z pokrzywą

Koktajl z pokrzywą

annaeko
9 13 10 min
Kulki mocy daktylowe

Kulki mocy daktylowe

annaeko
11 13 15 min
Spaghetti warzywne

Spaghetti warzywne

annaeko
10 15 25 min
Sałatka z rzodkiewką

Sałatka z rzodkiewką

annaeko
9 10 15 min
Rogaliki z jabłkami i cynamonem

Rogaliki z jabłkami i cynamonem

annaeko
13 21 60 min
Okrągły chlebek

Okrągły chlebek

annaeko
13 21 90 min
Rogaliki z marmoladą i czekoladą.

Rogaliki z marmoladą i czekoladą.

annaeko
13 23 60 min
Kurczak z ryżem i warzywami

Kurczak z ryżem i warzywami

annaeko
12 19 40 min
Sałatka z brokułem

Sałatka z brokułem

annaeko
13 19 20 min
Koktajl

Koktajl

annaeko
14 19 10 min
Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

annaeko
16 21 25 min
Placuszki ziemniaczano-twarogowe

Placuszki ziemniaczano-twarogowe

annaeko
14 20 20 min
Gulasz z kaszą orkiszwą

Gulasz z kaszą orkiszwą

annaeko
12 15 40 min
Paluchy domowe

Paluchy domowe

annaeko
13 15 50 min
Ciasteczka z koksem i słonecznikiem

Ciasteczka z koksem i słonecznikiem

annaeko
13 17 30 min
Placuszki bananowo owsiane

Placuszki bananowo owsiane

annaeko
12 13 15 min
Kulki mocy acai

Kulki mocy acai

annaeko
14 17 20 min
Ciastka owsiano czekoladowe

Ciastka owsiano czekoladowe

annaeko
15 17 30 min
Bułki słodkie z jagodami

Bułki słodkie z jagodami

annaeko
12 15 75 min
Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

annaeko
12 17 20 min
Domowe pyzy

Domowe pyzy

annaeko
13 17 70 min
Jaglanka orzechowa

Jaglanka orzechowa

annaeko
12 15 20 min
Domowe placki pszenne z warzywami

Domowe placki pszenne z warzywami

annaeko
12 18 30 min
Quinoa biała z warzywami

Quinoa biała z warzywami

annaeko
12 17 20 min
Kurczak duszony w mleku i czosnku

Kurczak duszony w mleku i czosnku

annaeko
11 12 40 min
Surówka z włoskiej kapusty

Surówka z włoskiej kapusty

annaeko
11 13 15 min
Budyń jaglany z acai

Budyń jaglany z acai

annaeko
12 15 25 min
Makaron z sosem szpinakowym

Makaron z sosem szpinakowym

annaeko
12 16 30 min
Jaglanka z konfiturą

Jaglanka z konfiturą

annaeko
10 9 25 min
Koktajl z acai

Koktajl z acai

annaeko
11 13 5 min
Gruszki w winie

Gruszki w winie

annaeko
12 15 30 min
Jaglanka z owocami

Jaglanka z owocami

annaeko
11 15 30 min
Spaghetti z tuńczykiem i rukolą

Spaghetti z tuńczykiem i rukolą

annaeko
11 12 25 min
Spaghetti z prawdziwkami

Spaghetti z prawdziwkami

annaeko
11 16 25 min
Koktajl  z wodą kokosową

Koktajl z wodą kokosową

annaeko
11 13 5 min
Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

annaeko
14 20 60 min
Ślimaczki cynamonowe

Ślimaczki cynamonowe

annaeko
11 15 40 min
Kulki mocy z jagłą

Kulki mocy z jagłą

annaeko
12 13 15 min
Sos z serduszek z kaszą

Sos z serduszek z kaszą

annaeko
12 15 40 min
Ciasteczka orzecowe

Ciasteczka orzecowe

annaeko
14 19 20 min
Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami

Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami

annaeko
12 19 30 min
Focaccia -kanapka

Focaccia -kanapka

annaeko
15 23 50 min
Ciasto ze śliwkami na maślance

Ciasto ze śliwkami na maślance

annaeko
12 16 60 min
Ciasto z cukinią i śliwkową polewą

Ciasto z cukinią i śliwkową polewą

annaeko
14 17 70 min
Łosoś na pappardelle warzywnych

Łosoś na pappardelle warzywnych

annaeko
14 15 40 min
Delikatna ziemniaczna

Delikatna ziemniaczna

annaeko
14 19 30 min
Sałatka  z makaronem i ciecierzycą

Sałatka z makaronem i ciecierzycą

annaeko
12 15 40 min
Smoothie bowl poranne

Smoothie bowl poranne

annaeko
13 11 5 min
Prosta sałtka ziemniaczana

Prosta sałtka ziemniaczana

annaeko
13 17 10 min
Krokiety

Krokiety

annaeko
12 17 30 min
Pieczone pierogi

Pieczone pierogi

annaeko
13 15 40 min
Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu

Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu

annaeko
12 13 60 min
Makaron z dwoma sosami

Makaron z dwoma sosami

annaeko
12 15 30 min
Bób mojej babci

Bób mojej babci

annaeko
12 13 15 min
Młoda kapustka na ciepło

Młoda kapustka na ciepło

annaeko
13 14 40 min
Marchewki z masłem orzechowym

Marchewki z masłem orzechowym

annaeko
13 12 20 min
Placuszki z owocami

Placuszki z owocami

annaeko
13 15 20 min
Placuszki na maślance z CHIA

Placuszki na maślance z CHIA

annaeko
13 17 20 min
Amarantusowy deser

Amarantusowy deser

annaeko
13 11 10 min
Mus z mango z ryżem

Mus z mango z ryżem

annaeko
14 11 20 min
Kotlety z ciecierzycy

Kotlety z ciecierzycy

annaeko
15 21 20 min
Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzyca po bretońsku

annaeko
13 13 50 min
Chłodnik z botwiny

Chłodnik z botwiny

annaeko
14 15 15 min
Jaglane szaleństwo

Jaglane szaleństwo

annaeko
13 17 20 min
Chłodnik ogórkowy

Chłodnik ogórkowy

annaeko
13 15 15 min
Moje kulki mocy

Moje kulki mocy

annaeko
16 17 40 min
Makaron dinozaury z sosem truskawkowym

Makaron dinozaury z sosem truskawkowym

annaeko
12 7 30 min
Koktajl na kefirze

Koktajl na kefirze

annaeko
14 11 5 min
Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

annaeko
16 17 25 min
Jaglanka z mango i chia

Jaglanka z mango i chia

annaeko
15 20 20 min
Spaghetti z rukolą i pomidorami

Spaghetti z rukolą i pomidorami

annaeko
14 13 30 min
Maślane bułeczki

Maślane bułeczki

annaeko
13 14 50 min
Sernik z brzoskwiniową masą

Sernik z brzoskwiniową masą

annaeko
15 23 100 min
Chleb domowy

Chleb domowy

annaeko
12 10 120 min
Kulki bajaderki

Kulki bajaderki

annaeko
13 13 20 min
Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa

annaeko
12 13 50 min
Placuszki kukurydziane

Placuszki kukurydziane

annaeko
12 15 20 min
Lody bananowe

Lody bananowe

annaeko
13 14 20 min
Sernik jaglany

Sernik jaglany

annaeko
11 13 50 min
Tartelinki z kremem orzechowym

Tartelinki z kremem orzechowym

annaeko
12 13 40 min
Koktajl szpinak, brzoskwinia, kiwi

Koktajl szpinak, brzoskwinia, kiwi

annaeko
13 13 10 min
Koktajl buraczany

Koktajl buraczany

annaeko
11 9 10 min
Pieczeń z jajkiem

Pieczeń z jajkiem

annaeko
12 13 80 min
Kulki daktylowe z amarantusem

Kulki daktylowe z amarantusem

annaeko
13 13 20 min
Koktajl

Koktajl

annaeko
11 15 10 min
Makaron spaghetti z jarmużem

Makaron spaghetti z jarmużem

annaeko
12 16 30 min
Czekoladowa chmurka

Czekoladowa chmurka

annaeko
11 13 40 min
Surówka z domowym majonezem

Surówka z domowym majonezem

annaeko
12 13 20 min
Ciasto z czerwoną  fasolą

Ciasto z czerwoną fasolą

annaeko
14 19 50 min
Sezamki

Sezamki

annaeko
13 17 15 min
Ciecierzyca z cukinią

Ciecierzyca z cukinią

annaeko
12 13 60 min
Imbirowa jaglanka z masłem orzechowym

Imbirowa jaglanka z masłem orzechowym

annaeko
11 15 20 min
Ciasto serowe z mango

Ciasto serowe z mango

annaeko
14 15 170 min
Desr 3-owocki

Desr 3-owocki

annaeko
14 14 15 min
Naleśniki jaglane

Naleśniki jaglane

annaeko
12 15 30 min
Mięso mielone a komosą ryżową i pieczoną cukinią

Mięso mielone a komosą ryżową i pieczoną cukinią

annaeko
13 9 30 min
Pyszna sałatka

Pyszna sałatka

annaeko
13 13 15 min
Placuszki bananowe z mąką ryżową

Placuszki bananowe z mąką ryżową

annaeko
13 15 20 min
Budyń jaglany

Budyń jaglany

annaeko
14 19 25 min
Omlet z cukinią i szpinakiem

Omlet z cukinią i szpinakiem

annaeko
13 13 10 min
Pieczony mix warzywny

Pieczony mix warzywny

annaeko
13 11 30 min
Owocowa pyszota

Owocowa pyszota

annaeko
15 17 15 min
Omlet gryczany ze szpinakiem

Omlet gryczany ze szpinakiem

annaeko
13 13 15 min
Deser jaglany z malinami

Deser jaglany z malinami

annaeko
12 15 20 min
Ciastka jaglano-kokosowe

Ciastka jaglano-kokosowe

annaeko
12 17 30 min
Pudding Chia z malinami

Pudding Chia z malinami

annaeko
14 25 20 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet