• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyannaekoPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Koktajl z chia

Koktajl z chia

annaeko
8 8 5 min
Ciasto bez mąki z kremem jaglanym

Ciasto bez mąki z kremem jaglanym

annaeko
11 10 50 min
Sałatka z indykiem i pieczarkami

Sałatka z indykiem i pieczarkami

annaeko
8 8 15 min
Jogurtowe śniadanie

Jogurtowe śniadanie

annaeko
7 6 10 min
Chia z owocami

Chia z owocami

annaeko
6 5 15 min
Penne z indykiem

Penne z indykiem

annaeko
6 5 20 min
Sałata w sosie musztardowo miodowym

Sałata w sosie musztardowo miodowym

annaeko
6 5 5 min
Gotowana rzodkiewka

Gotowana rzodkiewka

annaeko
6 6 20 min
Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

annaeko
6 5 20 min
Ciasteczka kruche owsiane

Ciasteczka kruche owsiane

annaeko
6 6 30 min
Muffiny z rabarbarem

Muffiny z rabarbarem

annaeko
5 8 30 min
Koktajl z pokrzywą

Koktajl z pokrzywą

annaeko
5 6 5 min
Kulki mocy daktylowe

Kulki mocy daktylowe

annaeko
5 6 15 min
Spaghetti warzywne

Spaghetti warzywne

annaeko
6 6 25 min
Sałatka z rzodkiewką

Sałatka z rzodkiewką

annaeko
5 4 15 min
Rogaliki z jabłkami i cynamonem

Rogaliki z jabłkami i cynamonem

annaeko
10 17 60 min
Okrągły chlebek

Okrągły chlebek

annaeko
10 16 90 min
Rogaliki z marmoladą i czekoladą.

Rogaliki z marmoladą i czekoladą.

annaeko
10 18 60 min
Kurczak z ryżem i warzywami

Kurczak z ryżem i warzywami

annaeko
9 14 40 min
Sałatka z brokułem

Sałatka z brokułem

annaeko
10 15 20 min
Koktajl

Koktajl

annaeko
11 9 10 min
Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

annaeko
13 17 25 min
Placuszki ziemniaczano-twarogowe

Placuszki ziemniaczano-twarogowe

annaeko
11 15 20 min
Gulasz z kaszą orkiszwą

Gulasz z kaszą orkiszwą

annaeko
9 7 40 min
Paluchy domowe

Paluchy domowe

annaeko
10 11 50 min
Ciasteczka z koksem i słonecznikiem

Ciasteczka z koksem i słonecznikiem

annaeko
9 12 30 min
Placuszki bananowo owsiane

Placuszki bananowo owsiane

annaeko
9 9 15 min
Kulki mocy acai

Kulki mocy acai

annaeko
10 12 20 min
Ciastka owsiano czekoladowe

Ciastka owsiano czekoladowe

annaeko
12 13 30 min
Bułki słodkie z jagodami

Bułki słodkie z jagodami

annaeko
9 10 75 min
Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

annaeko
9 12 20 min
Domowe pyzy

Domowe pyzy

annaeko
9 13 70 min
Jaglanka orzechowa

Jaglanka orzechowa

annaeko
9 11 20 min
Domowe placki pszenne z warzywami

Domowe placki pszenne z warzywami

annaeko
9 15 30 min
Quinoa biała z warzywami

Quinoa biała z warzywami

annaeko
9 12 20 min
Kurczak duszony w mleku i czosnku

Kurczak duszony w mleku i czosnku

annaeko
8 9 40 min
Surówka z włoskiej kapusty

Surówka z włoskiej kapusty

annaeko
8 6 15 min
Budyń jaglany z acai

Budyń jaglany z acai

annaeko
9 9 25 min
Makaron z sosem szpinakowym

Makaron z sosem szpinakowym

annaeko
9 8 30 min
Jaglanka z konfiturą

Jaglanka z konfiturą

annaeko
7 6 25 min
Koktajl z acai

Koktajl z acai

annaeko
8 6 5 min
Gruszki w winie

Gruszki w winie

annaeko
9 11 30 min
Jaglanka z owocami

Jaglanka z owocami

annaeko
8 7 30 min
Spaghetti z tuńczykiem i rukolą

Spaghetti z tuńczykiem i rukolą

annaeko
8 9 25 min
Spaghetti z prawdziwkami

Spaghetti z prawdziwkami

annaeko
8 10 25 min
Koktajl  z wodą kokosową

Koktajl z wodą kokosową

annaeko
8 9 5 min
Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

annaeko
10 15 60 min
Ślimaczki cynamonowe

Ślimaczki cynamonowe

annaeko
8 11 40 min
Kulki mocy z jagłą

Kulki mocy z jagłą

annaeko
8 8 15 min
Sos z serduszek z kaszą

Sos z serduszek z kaszą

annaeko
9 10 40 min
Ciasteczka orzecowe

Ciasteczka orzecowe

annaeko
11 15 20 min
Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami

Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami

annaeko
9 14 30 min
Focaccia -kanapka

Focaccia -kanapka

annaeko
12 18 50 min
Ciasto ze śliwkami na maślance

Ciasto ze śliwkami na maślance

annaeko
9 12 60 min
Ciasto z cukinią i śliwkową polewą

Ciasto z cukinią i śliwkową polewą

annaeko
11 12 70 min
Łosoś na pappardelle warzywnych

Łosoś na pappardelle warzywnych

annaeko
11 11 40 min
Delikatna ziemniaczna

Delikatna ziemniaczna

annaeko
10 9 30 min
Sałatka  z makaronem i ciecierzycą

Sałatka z makaronem i ciecierzycą

annaeko
9 11 40 min
Smoothie bowl poranne

Smoothie bowl poranne

annaeko
10 8 5 min
Prosta sałtka ziemniaczana

Prosta sałtka ziemniaczana

annaeko
10 13 10 min
Krokiety

Krokiety

annaeko
9 13 30 min
Pieczone pierogi

Pieczone pierogi

annaeko
10 9 40 min
Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu

Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu

annaeko
9 6 60 min
Makaron z dwoma sosami

Makaron z dwoma sosami

annaeko
9 11 30 min
Bób mojej babci

Bób mojej babci

annaeko
9 10 15 min
Młoda kapustka na ciepło

Młoda kapustka na ciepło

annaeko
9 9 40 min
Marchewki z masłem orzechowym

Marchewki z masłem orzechowym

annaeko
9 8 20 min
Placuszki z owocami

Placuszki z owocami

annaeko
10 11 20 min
Placuszki na maślance z CHIA

Placuszki na maślance z CHIA

annaeko
10 8 20 min
Amarantusowy deser

Amarantusowy deser

annaeko
10 8 10 min
Mus z mango z ryżem

Mus z mango z ryżem

annaeko
11 7 20 min
Kotlety z ciecierzycy

Kotlety z ciecierzycy

annaeko
11 15 20 min
Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzyca po bretońsku

annaeko
10 10 50 min
Chłodnik z botwiny

Chłodnik z botwiny

annaeko
11 11 15 min
Jaglane szaleństwo

Jaglane szaleństwo

annaeko
10 8 20 min
Chłodnik ogórkowy

Chłodnik ogórkowy

annaeko
10 8 15 min
Moje kulki mocy

Moje kulki mocy

annaeko
12 13 40 min
Makaron dinozaury z sosem truskawkowym

Makaron dinozaury z sosem truskawkowym

annaeko
9 3 30 min
Koktajl na kefirze

Koktajl na kefirze

annaeko
11 5 5 min
Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

annaeko
13 9 25 min
Jaglanka z mango i chia

Jaglanka z mango i chia

annaeko
11 15 20 min
Sapghetti z rukolą i pomidorami

Sapghetti z rukolą i pomidorami

annaeko
11 9 30 min
Maślane bułeczki

Maślane bułeczki

annaeko
9 7 50 min
Sernik z brzoskwiniową masą

Sernik z brzoskwiniową masą

annaeko
11 11 100 min
Chleb domowy

Chleb domowy

annaeko
9 8 120 min
Kulki bajaderki

Kulki bajaderki

annaeko
9 9 20 min
Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa

annaeko
9 9 50 min
Placuszki kukurydziane

Placuszki kukurydziane

annaeko
9 11 20 min
Lody bananowe

Lody bananowe

annaeko
9 9 20 min
Sernik jaglany

Sernik jaglany

annaeko
8 9 50 min
Tartelinki z kremem orzechowym

Tartelinki z kremem orzechowym

annaeko
9 9 40 min
Koktajl szpinak, brzoskwinia, kiwi

Koktajl szpinak, brzoskwinia, kiwi

annaeko
10 9 10 min
Koktajl buraczany

Koktajl buraczany

annaeko
8 6 10 min
Pieczeń z jajkiem

Pieczeń z jajkiem

annaeko
9 9 80 min
Kulki daktylowe z amarantusem

Kulki daktylowe z amarantusem

annaeko
9 9 20 min
Koktajl

Koktajl

annaeko
8 7 10 min
Makaron spaghetti z jarmużem

Makaron spaghetti z jarmużem

annaeko
9 12 30 min
Czekoladowa chmurka

Czekoladowa chmurka

annaeko
8 9 40 min
Surówka z domowym majonezem

Surówka z domowym majonezem

annaeko
9 6 20 min
Ciasto z czerwoną  fasolą

Ciasto z czerwoną fasolą

annaeko
11 15 50 min
Sezamki

Sezamki

annaeko
10 13 15 min
Ciecierzyca z cukinią

Ciecierzyca z cukinią

annaeko
9 6 60 min
Imbirowa jaglanka z masłem orzechowym

Imbirowa jaglanka z masłem orzechowym

annaeko
8 10 20 min
Ciasto serowe z mango

Ciasto serowe z mango

annaeko
11 7 170 min
Desr 3-owocki

Desr 3-owocki

annaeko
10 10 15 min
Naleśniki jaglane

Naleśniki jaglane

annaeko
9 11 30 min
Mięso mielone a komosą ryżową i pieczoną cukinią

Mięso mielone a komosą ryżową i pieczoną cukinią

annaeko
10 6 30 min
Pyszna sałatka

Pyszna sałatka

annaeko
10 10 15 min
Placuszki bananowe z mąką ryżową

Placuszki bananowe z mąką ryżową

annaeko
10 11 20 min
Budyń jaglany

Budyń jaglany

annaeko
11 15 25 min
Omlet z cukinią i szpinakiem

Omlet z cukinią i szpinakiem

annaeko
10 6 10 min
Pieczony mix warzywny

Pieczony mix warzywny

annaeko
10 8 30 min
Owocowa pyszota

Owocowa pyszota

annaeko
12 12 15 min
Omlet gryczany ze szpinakiem

Omlet gryczany ze szpinakiem

annaeko
10 9 15 min
Deser jaglany z malinami

Deser jaglany z malinami

annaeko
9 7 20 min
Ciastka jaglano-kokosowe

Ciastka jaglano-kokosowe

annaeko
9 13 30 min
Pudding Chia z malinami

Pudding Chia z malinami

annaeko
11 20 20 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 174566 Renixx Renixx
  • 157811 gosia56 gosia56
  • 134332 paulina2157 paulina2157
  • 132460 Stokrotka Stokrotka
  • 119447 Nikita Nikita
  • 115505 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 111959 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 70893 dorotaDS dorotaDS
  • 66888 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 63680 annaeko annaeko
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).