• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyPieczone pierogi
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Pieczone pierogi

Pieczone pierogi

annaeko

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): polska

Specjalne: gotuj w stylu eko

10 osób lubi to
9 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

40 min. 3 porcje

Składniki:

ciasto:
mąka gryczna - 15 dag
gorąca woda - 150 ml
oliwa z oliwek - 3 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
suche drożdże - 1 łyżeczka
farsz:
ryż brązowy ugotowany - 5 łyżek
passata pomidorowa - 2 łyżki
pieczarki - 5 szt.
koper posiekany do smaku
sól himalajska i pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
cebula mała - 1 szt.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Składniki na ciasto zagnieść i rozwałkować, wykroić duże kółka. Cebulę pokroić w kostkę pieczarki również razem posmażyć, dodać ryż, passatę i przyprawy wymieszać chwilę podsmażyć. Składniki na ciasto zagnieść i rozwałkować, wykroić duże kółka.Gotowy farsz nakładać w ciasto i zlepiać. Pieczemy przez ok. 15 minut w 180ºC.
10 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 9 g - BIO VEGAN

    Więcej o produkcie na stronie

    DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 9 g - BIO VEGAN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KOPER ŚWIEŻY (PĘCZEK) BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    KOPER ŚWIEŻY (PĘCZEK) BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIECZARKI BIAŁE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (około 0,25 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    PIECZARKI BIAŁE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (około 0,25 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ KOLOROWY ZIARNO BIO 30 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ KOLOROWY ZIARNO BIO 30 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika annaeko

  • Tartelinki z kremem orzechowym

     annaeko
  • Kurczak z ryżem i warzywami

     annaeko
  • Sałatka z indykiem i pieczarkami

     annaeko
  • Mięso mielone a komosą ryżową i pieczoną cukinią

     annaeko
  • Mus z mango z ryżem

     annaeko
  • Koktajl z pokrzywą

     annaeko
  • Ciastka owsiano czekoladowe

     annaeko
  • Okrągły chlebek

     annaeko
  • Domowe pyzy

     annaeko
  • Sapghetti z rukolą i pomidorami

     annaeko
  • Łosoś na pappardelle warzywnych

     annaeko
  • Kulki mocy acai

     annaeko
  • Naleśniki jaglane

     annaeko
  • Pieczony mix warzywny

     annaeko
  • Makaron dinozaury z sosem truskawkowym

     annaeko
  • Muffiny z rabarbarem

     annaeko
  • Surówka z domowym majonezem

     annaeko
  • Makaron z sosem szpinakowym

     annaeko
  • Focaccia -kanapka

     annaeko
  • Makaron z dwoma sosami

     annaeko
  • Sos z serduszek z kaszą

     annaeko
  • Ciecierzyca z cukinią

     annaeko
  • Chleb domowy

     annaeko
  • Ciastka jaglano-kokosowe

     annaeko
  • Delikatna ziemniaczna

     annaeko
  • Gotowana rzodkiewka

     annaeko
  • Ciasteczka z koksem i słonecznikiem

     annaeko
  • Lody bananowe

     annaeko
  • Sałata w sosie musztardowo miodowym

     annaeko
  • Placuszki bananowo owsiane

     annaeko
  • Jabłka w cieście

     annaeko
  • Amarantusowy deser

     annaeko
  • Sałatka z makaronem i ciecierzycą

     annaeko
  • Moje kulki mocy

     annaeko
  • Marchewki z masłem orzechowym

     annaeko
  • Pyszna sałatka

     annaeko
  • Jaglanka z mango i chia

     annaeko
  • Omlet z cukinią i szpinakiem

     annaeko
  • Krokiety

     annaeko
  • Ciecierzyca po bretońsku

     annaeko
  • Młoda kapustka na ciepło

     annaeko
  • Spaghetti z tuńczykiem i rukolą

     annaeko
  • Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu

     annaeko
  • Chłodnik ogórkowy

     annaeko
  • Chia z owocami

     annaeko
  • Jaglanka z konfiturą

     annaeko
  • Bułki słodkie z jagodami

     annaeko
  • Desr 3-owocki

     annaeko
  • Chłodnik z botwiny

     annaeko
  • Kulki mocy z jagłą

     annaeko
  • Jogurtowe śniadanie

     annaeko
  • Quinoa biała z warzywami

     annaeko
  • Sernik z brzoskwiniową masą

     annaeko
  • Sałatka z brokułem

     annaeko
  • Sałatka z rzodkiewką

     annaeko
  • Pieczeń z jajkiem

     annaeko
  • Kurczak duszony w mleku i czosnku

     annaeko
  • Smoothie bowl poranne

     annaeko
  • Babeczki marchewkowe

     annaeko
  • Paluchy domowe

     annaeko
  • Omlet gryczany ze szpinakiem

     annaeko
  • Ciasteczka orzecowe

     annaeko
  • Rogaliki z jabłkami i cynamonem

     annaeko
  • Budyń jaglany

     annaeko
  • Kulki bajaderki

     annaeko
  • Placuszki kukurydziane

     annaeko
  • Placuszki na maślance z CHIA

     annaeko
  • Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

     annaeko
  • Gruszki w winie

     annaeko
  • Placuszki bananowe z mąką ryżową

     annaeko
  • Ślimaczki cynamonowe

     annaeko
  • Sałatka ziemniaczana

     annaeko
  • Kulki daktylowe z amarantusem

     annaeko
  • Ciasteczka kruche owsiane

     annaeko
  • Rogaliki z marmoladą i czekoladą.

     annaeko
  • Koktajl z acai

     annaeko
  • Deser jaglany z malinami

     annaeko
  • Budyń jaglany z acai

     annaeko
  • Kotlety z ciecierzycy

     annaeko
  • Koktajl buraczany

     annaeko
  • Sernik jaglany

     annaeko
  • Surówka z włoskiej kapusty

     annaeko
  • Gulasz z kaszą orkiszwą

     annaeko
  • Maślane bułeczki

     annaeko
  • Jaglanka orzechowa

     annaeko
  • Kulki mocy daktylowe

     annaeko
  • Ciasto ze śliwkami na maślance

     annaeko
  • Imbirowa jaglanka z masłem orzechowym

     annaeko
  • Paszteciki z kapustą i grzybami

     annaeko
  • Prosta sałtka ziemniaczana

     annaeko
  • Owocowa pyszota

     annaeko
  • Spaghetti z prawdziwkami

     annaeko
  • Jaglanka z owocami

     annaeko
  • Koktajl na kefirze

     annaeko
  • Koktajl z wodą kokosową

     annaeko
  • Ciasto bez mąki z kremem jaglanym

     annaeko
  • Koktajl szpinak, brzoskwinia, kiwi

     annaeko
  • Ciasto serowe z mango

     annaeko
  • Ciasto z cukinią i śliwkową polewą

     annaeko
  • Koktajl

     annaeko
  • Placuszki z owocami

     annaeko
  • Domowe placki pszenne z warzywami

     annaeko
  • Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami

     annaeko
  • Pudding Chia z malinami

     annaeko
  • Spaghetti warzywne

     annaeko
  • Babka pomarańczowa

     annaeko
  • Koktajl

     annaeko
  • Penne z indykiem

     annaeko
  • Bób mojej babci

     annaeko
  • Czekoladowa chmurka

     annaeko
  • Koktajl z chia

     annaeko
  • Makaron spaghetti z jarmużem

     annaeko
  • Placuszki ziemniaczano-twarogowe

     annaeko
  • Jaglane szaleństwo

     annaeko
  • Sezamki

     annaeko
  • Ciasto z czerwoną fasolą

     annaeko
Zobacz więcej przepisów
ania123
ania123 powiedział/a:
super przepis
30.07.2019, godz. 19:03
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję
01.07.2020, godz. 13:18
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
01.08.2019, godz. 20:21
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję
01.07.2020, godz. 13:18
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
mniam
04.08.2019, godz. 19:46
Nikita
Nikita powiedział/a:
Ciekawy przepis
22.02.2020, godz. 11:20
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Fajny przepis
04.10.2020, godz. 11:24
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
10.11.2020, godz. 20:33
Renixx
Renixx powiedział/a:
Super przepis
18.01.2021, godz. 13:56

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).