Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu
annaekoZawiera: nabiał, mięso, strączkowe, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
farsz :
ziemniaki ugotowane - 4 szt.
soczewica ugotowana - 1/2 szklanki
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
do okraszenia :
cebula - 1 szt.
boczek - 1 plaster
koper posiakny trochę
Sposób przygotowania:
Ziemniaki, twaróg i soczewicę przepuścić przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować wykrawać koła, na każde nałożyć farsz i zaklejać . Gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Cebulę pokroić w piórka boczek w kostkę razem podsmażyć i polać pierogi, posypać koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.