• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKulki mocy
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Kulki mocy

Kulki mocy

annaeko

Rodzaj posiłku: desery

Kuchnia (region): polska

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie

Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, owies

4 osób lubi to
4 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

20 min 6 porcji

Składniki:

daktyle - 3/4 szklanki
zmielone orzechy różne u mnie włoskie, laskowe, migdały - 1/2 szklanki
nasiona chia - 2-3 łyżki
masło orzechowe - 1 łyżka
karob - 2-3 łyżki
płatki owsiane - 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Wszystkie składniki oprócz nasiona chia i karobu umieścić w rozdrabniaczu, rozdrobnić na pastę z małymi cząstkami. Uformować niewielkie kulki i obtoczyć w nasionach chia lub karobie. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
4 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • CHIA - NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CHIA - NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAROB PRAŻONY BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KAROB PRAŻONY BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MIGDAŁY BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MIGDAŁY BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ORZECHY LASKOWE BIO 350 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ORZECHY LASKOWE BIO 350 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ORZECHY WŁOSKIE BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ORZECHY WŁOSKIE BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PŁATKI OWSIANE BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    PŁATKI OWSIANE BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KREM ORZECHOWY MIX (4 ORZECHY) BIO 250 g - TERRASANA

    Więcej o produkcie na stronie

    KREM ORZECHOWY MIX (4 ORZECHY) BIO 250 g - TERRASANA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika annaeko

  • Deser jaglany z malinami

     annaeko
  • Budyń jaglany

     annaeko
  • Pieczony mix warzywny

     annaeko
  • Gruszki w winie

     annaeko
  • Pyszna sałatka

     annaeko
  • Muffiny z rabarbarem

     annaeko
  • Makaron z sosem szpinakowym

     annaeko
  • Czekoladowa chmurka

     annaeko
  • Makaron spaghetti z jarmużem

     annaeko
  • Lody bananowe

     annaeko
  • Chia z owocami

     annaeko
  • Placuszki bananowo owsiane

     annaeko
  • Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu

     annaeko
  • Krokiety

     annaeko
  • Bób mojej babci

     annaeko
  • Sałatka ziemniaczana

     annaeko
  • Marchewki z masłem orzechowym

     annaeko
  • Sernik jaglany

     annaeko
  • Sos z serduszek z kaszą

     annaeko
  • Imbirowa jaglanka z masłem orzechowym

     annaeko
  • Focaccia -kanapka

     annaeko
  • Sałatka z brokułem

     annaeko
  • Koktajl

     annaeko
  • Ciasto serowe z mango

     annaeko
  • Gulasz z kaszą orkiszwą

     annaeko
  • Koktajl na kefirze

     annaeko
  • Smoothie bowl poranne

     annaeko
  • Omlet z cukinią i szpinakiem

     annaeko
  • Spaghetti z prawdziwkami

     annaeko
  • Tartelinki z kremem orzechowym

     annaeko
  • Kotlety z ciecierzycy

     annaeko
  • Koktajl z pokrzywą

     annaeko
  • Jaglanka orzechowa

     annaeko
  • Ciecierzyca z cukinią

     annaeko
  • Kurczak z ryżem i warzywami

     annaeko
  • Jaglanka z owocami

     annaeko
  • Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

     annaeko
  • Naleśniki jaglane

     annaeko
  • Koktajl z chia

     annaeko
  • Chłodnik z botwiny

     annaeko
  • Makaron dinozaury z sosem truskawkowym

     annaeko
  • Ciastka owsiano czekoladowe

     annaeko
  • Sałatka z makaronem i ciecierzycą

     annaeko
  • Placuszki z owocami

     annaeko
  • Sałatka z indykiem i pieczarkami

     annaeko
  • Ciasteczka z koksem i słonecznikiem

     annaeko
  • Owocowa pyszota

     annaeko
  • Sałata w sosie musztardowo miodowym

     annaeko
  • Sałatka z rzodkiewką

     annaeko
  • Surówka z włoskiej kapusty

     annaeko
  • Koktajl szpinak, brzoskwinia, kiwi

     annaeko
  • Jogurtowe śniadanie

     annaeko
  • Domowe pyzy

     annaeko
  • Gotowana rzodkiewka

     annaeko
  • Kulki mocy daktylowe

     annaeko
  • Koktajl z acai

     annaeko
  • Spaghetti z tuńczykiem i rukolą

     annaeko
  • Penne z indykiem

     annaeko
  • Placuszki na maślance z CHIA

     annaeko
  • Placuszki bananowe z mąką ryżową

     annaeko
  • Ciasto bez mąki z kremem jaglanym

     annaeko
  • Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami

     annaeko
  • Surówka z domowym majonezem

     annaeko
  • Ciasteczka kruche owsiane

     annaeko
  • Omlet gryczany ze szpinakiem

     annaeko
  • Quinoa biała z warzywami

     annaeko
  • Jaglane szaleństwo

     annaeko
  • Kurczak duszony w mleku i czosnku

     annaeko
  • Okrągły chlebek

     annaeko
  • Pieczeń z jajkiem

     annaeko
  • Ciastka jaglano-kokosowe

     annaeko
  • Koktajl

     annaeko
  • Rogaliki z jabłkami i cynamonem

     annaeko
  • Kulki bajaderki

     annaeko
  • Maślane bułeczki

     annaeko
  • Desr 3-owocki

     annaeko
  • Łosoś na pappardelle warzywnych

     annaeko
  • Kulki daktylowe z amarantusem

     annaeko
  • Rogaliki z marmoladą i czekoladą.

     annaeko
  • Jaglanka z mango i chia

     annaeko
  • Delikatna ziemniaczna

     annaeko
  • Spaghetti z rukolą i pomidorami

     annaeko
  • Sezamki

     annaeko
  • Kulki mocy z jagłą

     annaeko
  • Chleb domowy

     annaeko
  • Budyń jaglany z acai

     annaeko
  • Ciasteczka orzecowe

     annaeko
  • Ciasto z czerwoną fasolą

     annaeko
  • Moje kulki mocy

     annaeko
  • Babka pomarańczowa

     annaeko
  • Chłodnik ogórkowy

     annaeko
  • Mus z mango z ryżem

     annaeko
  • Sernik z brzoskwiniową masą

     annaeko
  • Paszteciki z kapustą i grzybami

     annaeko
  • Koktajl buraczany

     annaeko
  • Ciasto ze śliwkami na maślance

     annaeko
  • Kulki mocy acai

     annaeko
  • Ciecierzyca po bretońsku

     annaeko
  • Bułki słodkie z jagodami

     annaeko
  • Babeczki marchewkowe

     annaeko
  • Jaglanka z konfiturą

     annaeko
  • Spaghetti warzywne

     annaeko
  • Mięso mielone a komosą ryżową i pieczoną cukinią

     annaeko
  • Pudding Chia z malinami

     annaeko
  • Placuszki ziemniaczano-twarogowe

     annaeko
  • Koktajl z wodą kokosową

     annaeko
  • Pieczone pierogi

     annaeko
  • Makaron z dwoma sosami

     annaeko
  • Ciasto z cukinią i śliwkową polewą

     annaeko
  • Amarantusowy deser

     annaeko
  • Młoda kapustka na ciepło

     annaeko
  • Prosta sałtka ziemniaczana

     annaeko
  • Domowe placki pszenne z warzywami

     annaeko
  • Ślimaczki cynamonowe

     annaeko
  • Jabłka w cieście

     annaeko
  • Placuszki kukurydziane

     annaeko
  • Paluchy domowe

     annaeko
Zobacz więcej przepisów
Nikita
Nikita powiedział/a:
Uwielbiam takie smaki:)
24.01.2022, godz. 19:00
annaeko
annaeko powiedział/a:
często robię
19.03.2022, godz. 12:48
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Pyszne słodkości
07.11.2022, godz. 14:20
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Świetny przepis
14.03.2023, godz. 08:29

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).