Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

Kurczak w mleczku kokosowym z pomidorami i rukolą

annaeko

Rodzaj posiłku: danie główne

Zawiera: mięso, soja, drób

16 osób lubi to
17 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

25 min 2 porcje

Składniki:

Filet z kurczaka - 1 szt.
mleczko kososowe - 1/2 opakowania
sól do smaku
curry do smaku
rukola - 1 garść
sos sojowy Bio do smaku
pomidory suszone kilka

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Filet opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na oleju kokosowym podsmażyć mięso, doprawić do smaku. Wlać mleczko kokosowe, dodać pomidory i chwilę razem smażyć mieszając. Zdjąć z ognia i wymieszać z rukolą. Podawać na ciepło.
16 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • FILET Z PIERSI KURCZAKA SUROWY BIO (około 0,65 kg) - LIMEKO (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    FILET Z PIERSI KURCZAKA SUROWY BIO (około 0,65 kg) - LIMEKO (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CURRY INDYJSKIE BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CURRY INDYJSKIE BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY BEZ GUMY GUAR (22 % TŁUSZCZU) BIO 200 ml - TERRASANA

    Więcej o produkcie na stronie

    COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY BEZ GUMY GUAR (22 % TŁUSZCZU) BIO 200 ml - TERRASANA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POMIDORY SUSZONE W OLIWIE BIO 330 g - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    POMIDORY SUSZONE W OLIWIE BIO 330 g - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • RUKOLA ŚWIEŻA NIEMYTA BIO (około 0,10 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    RUKOLA ŚWIEŻA NIEMYTA BIO (około 0,10 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - TERRASANA

    Więcej o produkcie na stronie

    SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - TERRASANA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika annaeko

  • Paszteciki z kapustą i grzybami

     annaeko
  • Jaglanka z konfiturą

     annaeko
  • Placuszki bananowe z mąką ryżową

     annaeko
  • Sos z serduszek z kaszą

     annaeko
  • Sałata w sosie musztardowo miodowym

     annaeko
  • Penne z indykiem

     annaeko
  • Maślane bułeczki

     annaeko
  • Domowe placki pszenne z warzywami

     annaeko
  • Kulki daktylowe z amarantusem

     annaeko
  • Koktajl

     annaeko
  • Ciasteczka z koksem i słonecznikiem

     annaeko
  • Jaglanka orzechowa

     annaeko
  • Ciasto z cukinią i śliwkową polewą

     annaeko
  • Chleb domowy

     annaeko
  • Budyń jaglany z acai

     annaeko
  • Naleśniki jaglane

     annaeko
  • Ślimaczki cynamonowe

     annaeko
  • Jaglane szaleństwo

     annaeko
  • Ciasteczka orzecowe

     annaeko
  • Pieczeń z jajkiem

     annaeko
  • Chia z owocami

     annaeko
  • Ciecierzyca z cukinią

     annaeko
  • Sałatka z makaronem i ciecierzycą

     annaeko
  • Krokiety

     annaeko
  • Kurczak z ryżem i warzywami

     annaeko
  • Rogaliki z marmoladą i czekoladą.

     annaeko
  • Koktajl z pokrzywą

     annaeko
  • Placuszki na maślance z CHIA

     annaeko
  • Amarantusowy deser

     annaeko
  • Ciastka jaglano-kokosowe

     annaeko
  • Domowe pyzy

     annaeko
  • Ciasto ze śliwkami na maślance

     annaeko
  • Koktajl

     annaeko
  • Deser jaglany z malinami

     annaeko
  • Sałatka z indykiem i pieczarkami

     annaeko
  • Makaron z dwoma sosami

     annaeko
  • Sernik z brzoskwiniową masą

     annaeko
  • Rogaliki z jabłkami i cynamonem

     annaeko
  • Gulasz z kaszą orkiszwą

     annaeko
  • Lody bananowe

     annaeko
  • Gruszki w winie

     annaeko
  • Pyszna sałatka

     annaeko
  • Marchewki z masłem orzechowym

     annaeko
  • Imbirowa jaglanka z masłem orzechowym

     annaeko
  • Koktajl z chia

     annaeko
  • Placuszki ziemniaczano-twarogowe

     annaeko
  • Ciecierzyca po bretońsku

     annaeko
  • Sałatka z rzodkiewką

     annaeko
  • Bułki słodkie z jagodami

     annaeko
  • Okrągły chlebek

     annaeko
  • Kulki mocy daktylowe

     annaeko
  • Ciastka owsiano czekoladowe

     annaeko
  • Placuszki z owocami

     annaeko
  • Ciasto z czerwoną fasolą

     annaeko
  • Spaghetti z prawdziwkami

     annaeko
  • Kulki bajaderki

     annaeko
  • Koktajl z acai

     annaeko
  • Łosoś na pappardelle warzywnych

     annaeko
  • Gotowana rzodkiewka

     annaeko
  • Jaglanka z owocami

     annaeko
  • Quinoa biała z warzywami

     annaeko
  • Pieczone pierogi

     annaeko
  • Koktajl buraczany

     annaeko
  • Jaglanka z mango i chia

     annaeko
  • Młoda kapustka na ciepło

     annaeko
  • Omlet gryczany ze szpinakiem

     annaeko
  • Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami

     annaeko
  • Jogurtowe śniadanie

     annaeko
  • Spaghetti z rukolą i pomidorami

     annaeko
  • Sernik jaglany

     annaeko
  • Bób mojej babci

     annaeko
  • Sałatka z brokułem

     annaeko
  • Budyń jaglany

     annaeko
  • Mus z mango z ryżem

     annaeko
  • Smoothie bowl poranne

     annaeko
  • Ciasto bez mąki z kremem jaglanym

     annaeko
  • Surówka z domowym majonezem

     annaeko
  • Mięso mielone a komosą ryżową i pieczoną cukinią

     annaeko
  • Babka pomarańczowa

     annaeko
  • Desr 3-owocki

     annaeko
  • Omlet z cukinią i szpinakiem

     annaeko
  • Prosta sałtka ziemniaczana

     annaeko
  • Ciasteczka kruche owsiane

     annaeko
  • Pierożki z farszem z soczewicy ziemniaków i twarogu

     annaeko
  • Makaron dinozaury z sosem truskawkowym

     annaeko
  • Sałatka ziemniaczana

     annaeko
  • Kurczak duszony w mleku i czosnku

     annaeko
  • Koktajl z wodą kokosową

     annaeko
  • Paluchy domowe

     annaeko
  • Moje kulki mocy

     annaeko
  • Makaron spaghetti z jarmużem

     annaeko
  • Sezamki

     annaeko
  • Jabłka w cieście

     annaeko
  • Kulki mocy acai

     annaeko
  • Tartelinki z kremem orzechowym

     annaeko
  • Makaron z sosem szpinakowym

     annaeko
  • Koktajl na kefirze

     annaeko
  • Koktajl szpinak, brzoskwinia, kiwi

     annaeko
  • Focaccia -kanapka

     annaeko
  • Muffiny z rabarbarem

     annaeko
  • Ciasto serowe z mango

     annaeko
  • Kulki mocy z jagłą

     annaeko
  • Pieczony mix warzywny

     annaeko
  • Babeczki marchewkowe

     annaeko
  • Kulki mocy

     annaeko
  • Owocowa pyszota

     annaeko
  • Chłodnik ogórkowy

     annaeko
  • Spaghetti warzywne

     annaeko
  • Placuszki bananowo owsiane

     annaeko
  • Placuszki kukurydziane

     annaeko
  • Spaghetti z tuńczykiem i rukolą

     annaeko
  • Czekoladowa chmurka

     annaeko
  • Kotlety z ciecierzycy

     annaeko
  • Pudding Chia z malinami

     annaeko
  • Chłodnik z botwiny

     annaeko
  • Delikatna ziemniaczna

     annaeko
  • Surówka z włoskiej kapusty

     annaeko
Zobacz więcej przepisów
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
fajne
04.07.2019, godz. 10:12
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję
06.05.2020, godz. 11:56
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
07.08.2019, godz. 10:42
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję bardzo ;)
09.01.2022, godz. 19:02
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Smaczny i kuszący.;)
07.11.2019, godz. 23:47
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję bardzo ;)
09.01.2022, godz. 19:02
Nikita
Nikita powiedział/a:
pyszne
13.01.2020, godz. 14:24
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję bardzo ;)
12.02.2022, godz. 11:25
Skoter
Skoter powiedział/a:
Smaczne danie
11.09.2020, godz. 13:08
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję bardzo ;)
12.02.2022, godz. 11:25
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Fajny przepis
04.10.2020, godz. 10:54
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję bardzo ;)
12.02.2022, godz. 11:25
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczne jedzonko
10.11.2020, godz. 20:35
Cytat: smaczne jedzonko
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję bardzo ;)
12.02.2022, godz. 11:25
Renixx
Renixx powiedział/a:
Pyszne
17.01.2021, godz. 17:03
annaeko
annaeko powiedział/a:
Dziękuję bardzo ;)
09.01.2022, godz. 19:02
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Świetny przepis
14.03.2023, godz. 08:31

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2713)
  • danie główne (4152)
  • desery (4008)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1250)
  • napoje (1612)
  • pieczywo (491)
  • przetwory (574)
  • przystawki i przekąski (2955)
  • sałatki (1913)
  • sosy (305)
  • śniadanie (2602)
  • z grilla (111)
  • zapiekanki (400)
  • zupa (1113)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (170)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4029)
  • niemiecka (86)
  • polska (9254)
  • śródziemnomorska (243)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (471)
  • - wszystkie -
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4339)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2378)
  • bezglutenowe (6582)
  • ryby i owoce morza (759)
  • wegetariańskie (9659)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (753)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (478)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (8)
  • bercia601 (2)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (1)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (70)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (17)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (8)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (925)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (1995)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (33)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (10)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet