Konkurs na Szefa Kuchni - regulamin
gotujwstylueko.pl
Czas trwania Konkursu: od 22 maja 2017 do 31 października 2017 roku do godziny 24:00
Konkurs polega na wyłonieniu i następnie nawiązaniu długoterminowej współpracy ze zwycięzcą konkursu a portalem gotujwstylueko.pl.
I etap (od 22 maja 2017 do 31 sierpnia 2017)
Wprowadzenie przez uczestnika konkursu co najmniej dwóch przepisów na strony portalu gotujwstylueko.pl do dnia 31 sierpnia 2017 roku z zaznaczeniem opcji "Konkurs na Szefa Kuchni".
II etap (od 6 września 2017 do 15 października 2017)
Wprowadzenie 3 przepisów z wykorzystaniem produktów przesłanych do uczestnika konkursu drugiego etapu do dnia 15 października 2017 roku.
Wyłonienie zwycięzcy konkursu (od 16 października 2017 do 31 października 2017)
KANDYDACI NA SZFÓW KUCHNI I ICH PRZEPISY MOŻEMY ZOBACZYĆ TUTAJ.
Regulamin Konkursu na Szefa Kuchni gotujwstylueko.pl
§ 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
1.Organizatorem "Konkursu na szefa kuchni portalu www.gotujwstylueko.pl” (dalej Konkurs) jest firma Bio Planet S.A., z siedzibą w Wilkowej Wsi 7, 05-084 Leszno, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000244648, przez Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy KRS, z kapitałem zakładowym (opłaconym) w wysokości 1.993.000 zł., numer NIP 586-216-07-38, zwana dalej „Organizatorem”.
2. W Konkursie mogą brać udział wyłącznie pełnoletnie osoby fizyczne ( czytaj dalej: „Uczestnicy”).
3. W konkursie nie mogą brać udziału pracownicy firmy Bio Planet S.A - ich rodzice, małżonkowie, dzieci, rodzeństwo, a także Szefowie Kuchni Serwisu. Prawo do weryfikacji spełniania powyższych warunków uczestnictwa przysługuje wyłącznie Organizatorowi.
4. Konkurs jest organizowany na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
5. Konkurs dotyczy wyłącznie przepisów i opisów zamieszczonych w serwisie www.gotujwstylueko.pl (dalej Serwis) przez zarejestrowanych Użytkowników Serwisu.
6. Nad prawidłowym przebiegiem Konkursu i przyznaniem nagród czuwa Komisja Konkursowa, powołana przez Organizatora.
W skład Komisji Konkursowej wchodzą:
Barbara Strużyna – Redaktor Naczelny portalu gotujwstylueko.pl,
Martyna Wasilewska - Kierownik marketingu Bio Planet S.A,
Katarzyna Burzyńska – Redaktor Naczelny kwartalnika gotujwstylueko.pl.
Iwona Kuczer – szef kuchni gotujwstylueko.pl
§ 2. ZASADY I PRZEBIEG KONKURSU
1. Czas trwania Konkursu: od 22 maja 2017 do 31 października 2017 roku do godziny 24:00 (czas konkursu dłuższy ze względu na okres wakacyjny)
2. Konkurs polega na wyłonieniu i następnie nawiązaniu długoterminowej współpracy ze zwycięzcą konkursu a portalem gotujwstylueko.pl.
I etap (od 22 maja 2017 do 31 sierpnia 2017)
Wprowadzenie przez uczestnika konkursu co najmniej dwóch przepisów na strony portalu gotujwstylueko.pl do dnia 31 sierpnia 2017 roku z zaznaczeniem opcji "Konkurs na Szefa Kuchni".
II etap (od 6 września 2017 do 15 października 2017)
Wprowadzenie trzech przepisów na portal gotujwstylueko.pl z wykorzystaniem produktów przesłanych do uczestnika drugiego etapu (produkty wybrane przez Komisję Konkursową) do dnia 15 października 2017roku
Wyłonienie zwycięzcy konkursu (od 16 października 2017 do 31 października 2017)
Warunkiem udziału w konkursie jest:
- zarejestrowanie się jako użytkownik na stronie gotujwstylueko.pl (w konkursie mogą brać również udział dotychczasowi użytkownicy portalu gotujwstylueko.pl).
- wprowadzenie co najmniej dwóch autorskich przepisów (o różnej tematyce kulinarnej) w „Dodaj przepis” do dnia 31 sierpnia 2017r.
- zaznaczenie opcji "Konkurs na Szefa Kuchni” w trakcie wpisywania przepisu.
- opis własnej osoby i działalności na stronie „Logowanie” dalej „Moje konto” w „Profilu” użytkownika.
W przypadku zakwalifikowania się uczestnika konkursu do drugiego etapu. Uczestnik konkursu zobowiązuje się wykonać 3 (trzy) potrawy z wykorzystaniem nadesłanych przez nas produktów i zamieścić przepisy do dnia 15 września 2017 r na portalu gotujwstylueko.pl. W przepisach mogą się pojawić inne składniki po za przesłanymi produktami, należy jednak zwrócić uwagę na to aby potrawy miały korzystny wpływ na zdrowie.
Uczestnicy drugiego etapu zostaną wybrani do dnia 06 października 2017 roku. Zostanie wybranych sześciu uczestników konkursu, do których prześlemy co najmniej 6 wybranych przez Komisję produktów i poprosimy o przyrządzenie trzech potraw i zamieszczenie ich na portalu gotujwstylueko.pl do dnia 15 października 2017.
Produkty będą wysłane od 6 września 2017 do 15 września 2017, po wcześniejszym podaniu przez uczestnika konkursu adresu dostawy produktów. Brak przesłanego adresu celem doręczenia produktów powoduje wykluczenie uczestnika z konkursu i zakwalifikowanie do drugiego etapu następnego w kolejności uczestnika konkursu. O fakcie przystąpienia do drugiego etapu konkursu, osoby zostaną poinformowane drogą mailową, zostanie również zamieszczona informacja na portalu gotujwstylueko.pl w zakładce Aktualności.
Wybranie zwycięzcy i ogłoszenie wyników nastąpi do 31 października 2017, zwycięzca zostanie poinformowany o tym fakcie drogą mailową. Informacja ta również zostanie zaprezentowana na stronie portalu gotujwstylueko.pl w zakładce „Aktualności”
§ 3. NAGRODA
Nagrodą przewidzianą w „Konkursie na Szefa Kuchni gotujwstylueko.pl” są (łącznie):
1. Produkty dystrybuowane przez Bio Planet w części wybrane przez Redaktora Naczelnego portalu gotujwstylueko.pl a w części przez zwycięzcę konkursu do łącznej wysokości 150 zł miesięcznie.
2. Możliwość nawiązania współpracy na stanowisku Szefa Kuchni gotujwstylueko.pl, redagowanie artykułów i innych treści na portalu, wprowadzanie przepisów.
3. Publikacja materiałów zwycięzcy konkursu w kwartalniku gotujwstylueko.pl.
Zasady przyznawania nagród w Konkursie
Nagroda przyznawana przez Komisję Konkursową – kryteria oceny:
- oryginalność,
- łatwość przyrządzenia,
- wygląd (zdjęcie) potrawy końcowej,
- wygląd (zdjęcia) etapów przygotowań,
- przedstawienie swojej osoby i działalności w dziale „Profil” „Moje konto” (opis, zdjęcia i grafiki, które można zamieścić w przestrzeni użytkownika)
§ 5. Pozostałe warunki konkursu
1.Uczestnikom konkursu nie przysługuje prawo do zastrzeżenia szczególnych właściwości przekazanych produktów i nagrody.
2. Wszystkie zamieszczone przepisy konkursowe muszą posiadać:
- zdjęcie gotowej potrawy,
- szczegółowy opis etapów przygotowania potrawy,
- zaznaczoną opcję " Konkurs na Szefa Kuchni gotujwstylueko.pl” w dziale „Specjalne” (przy wprowadzaniu przepisu).
- zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy przygotowania potrawy (mile widziane),
3. Zamieszczone przepisy muszą spełniać wszystkie wymogi Regulaminu Serwisu, dostępnego pod adresem http://gotujwstylueko.pl/regulamin-i-polityka-prywatnosci/ w innym wypadku przepisy nie będą brane pod uwagę, a tym samym uczestnik konkursu nie będzie również brany pod uwagę, jako potencjalny zwycięzcy konkursu gotujwstylueko.pl.
4. Wszystkie przepisy i opisy umieszczane w Serwisie po terminie Konkursu lub przepisy zamieszczone w trakcie trwania Konkursu ale bez zaznaczonej opcji „Konkurs na Szefa Kuchni" nie będą brały udziału w Konkursie.
5. Uczestnik Konkursu może wprowadzić dowolną ilość przepisów na Konkurs, wymagane są co najmniej dwa przepisy.
6. Organizator zastrzega, że wszelkie formy nieuczciwej rywalizacji, mające na celu manipulowanie wynikami Konkursu są zabronione. Jeżeli Uczestnik Konkursu dopuści się takich praktyk, Organizator ma prawo usunąć jego przepis z Konkursu.
7. Informacja o sześciu wybranych uczestnikach konkursu, którzy się zakwalifikują do następnej części konkursu zostanie podana na stronie Serwisu - w zakładce Aktualności do dnia 6 września 2017.
8. Drugi etap konkursu będzie trwał od 6 września do 15 października 2017, sześciu uczestników, którzy przejdą do drugiego etapu konkursu są zobowiązani do wprowadzenia trzech przepisów na strony portalu wykorzystując przesłane produkty. Przepisy należy zamieścić do dnia 15 października 2017r.
9. Do dnia 31 października zostanie wybrany i ogłoszony zwycięzca konkursu. Gdyby warunki współpracy nie odpowiadały, którejś ze stron lub w czasie trwania współpracy, zwycięzca nie będzie spełniał warunków umowy, to umowa zostanie rozwiązana. A rozmowy o współpracy zostaną podjęte z następną osobą z wybranej szóstki osób zakwalifikowanych do II etapu. Ogłoszenie wyników będzie opublikowane w zakładce Aktualności.
§ 6. TRYB SKŁADANIA I ROZPATRYWANIA REKLAMACJI
1. Reklamacje związane z uczestnictwem w Konkursie mogą być zgłaszane najpóźniej do 14 dni od daty zakończenia Konkursu. Prosimy o wysyłanie reklamacji drogą mailową (info@gotujwstyleko.pl) lub listownie na adres Organizatora: Bio Planet S.A., z dopiskiem „Konkurs na Szefa Kuchni gotujwstylueko.pl”.
2. Reklamacja otrzymana przez Organizatora po terminie nie zostanie rozpatrzona (decyduje data stempla pocztowego).
3. Postępowanie reklamacyjne trwa 30 dni roboczych, włączając w to zawiadomienie Uczestnika Konkursu o wyniku reklamacji listem poleconym wysłanym w powyższym terminie (liczy się data nadania listu). Po wyczerpaniu postępowania reklamacyjnego Uczestnikowi przysługuje prawo do dochodzenia nieuwzględnionych roszczeń w sądzie.
§ 7. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Regulamin Konkursu jest dostępny na www.gotujwstylueko.pl
2. Udział Uczestnika w Konkursie oznacza akceptację zasad Konkursu zawartych w Regulaminie.
3. Udział w Konkursie jest jednoznaczny z udzieleniem prawa firmie Bio Planet S.A., do nieodpłatnego wykorzystywania przesłanych przepisów, zgodnie z obowiązującym regulaminem http://gotujwstylueko.pl/regulamin-i-polityka-prywatnosci/ .
4. Organizator nie odpowiada za jakąkolwiek szkodę majątkową lub niemajątkową, poniesioną przez Uczestnika w wyniku jego udziału w Konkursie.
5. Administratorem danych osobowych udostępnionych przez Uczestników Konkursu jest firma Bio Planet S.A.
6. Biorąc udział w Konkursie Uczestnik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie podanych danych, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204). Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celach związanych przedmiotowo z uczestnictwem Uczestnika w Konkursie oraz działaniami promocyjnymi i marketingowymi dotyczącymi firmy Bio Planet S.A.
7. Uczestnik ma prawo wglądu do swoich danych, a także prawo ich poprawiania i żądania ich usunięcia z bazy danych. Przetwarzanie danych podanych przez Uczestnika w ramach Konkursu odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
8. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego Regulaminu i warunków lub zasad Konkursu, z tym, że zmiany te nie mogą naruszać praw już nabytych przez Uczestników Konkursu.
9. We wszystkich sprawach dotyczących Konkursu, a nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w szczególności przepisy Kodeksu Cywilnego.
10. Skierowanie sprawy na drogę sądową może nastąpić wyłącznie po wyczerpaniu drogi postępowania reklamacyjnego.
11. Wszelkie spory dotyczące Konkursu, które nie znajdą rozwiązania w trybie reklamacyjnym będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.