Magazyn Gotuj w stylu eko.pl Nr 11 ZIMA 2019 / 2020
gotujwstylueko.plJedenasty numer Zima 2019 / 2020 bezpłatnego magazynu Gotuj w stylu eko.pl jest już dostępny w wybranych specjalistycznych sklepach ekologicznych.
DOSTĘPNY RÓWNIEŻ plik PDF (przycisk na dole strony)
W magazynie kilka porad jak łączyć ze sobą przyprawy, które smaki do siebie pasują a które nie. Ta informacja przyda nam się z pewnością do przyrządzania WIGILIJNYCH POTRAW jak i do oczarowania ukochanej osoby W DZIEŃ ŚW. WALENTEGO.
Dowiemy się również, CO WEGANIE JEDZĄ ZIMĄ i jakie potrawy rozgrzeją nas w te krótkie dni. Co najlepiej zjeść o poranku gdy temperatura jest bliska zeru lub poniżej. Tutaj zapewne pomoże nam kasza jaglana i jarmuż. Nie zaszkodzi spróbować również groszku, batatów, cytrusów i baobabu. Nauczymy Was jak rozbrajać granaty:)
Grzegorz Łapanowski opowie nam, dlaczego EKOLOGIA JEST PRZYSZŁOŚCIĄ i podda kilka przepisów niezwykle aromatycznych, przydadzą się na Wigilię.
Odwiedziliśmy jedną z najciekawszych ekologicznych firm, a mianowicie TŁOCZNIA MAURERA. Krzysztof Maurer opowiada jak zrodziła się w nim potrzeba prowadzenia firmy w zgodzie z naturą i ekologią. Magia jabłkowych sadów całkowicie nami zawładnęła.
Warto również przeczytać jak naturalnie zadbać o cerę przed, po i w trakcie makijażu. Do wykorzystania mamy środki naturalne jak i kosmetyki ekologiczne trwałe, hipoalergiczne i kolorowe.
Na koniec powiemy Wam, do czego może służyć węgiel aktywny, bo ma wiele zastosowań zarówno w kuchni jak i kosmetyce.
W każdym numerze będziemy również starali się poruszać tematy dotyczące dobrostanu zwierząt i wpływu człowieka na środowisko, oraz wiele innych, spis treści poniżej.
MENU:
4 Akcja Polskiej Izby Żywności Ekologicznej - 10 sposobów na niemarnowanie żywności
5 Opakowanie - jako wizytówka produktu
12 Dobrostan zwierząt - wybór czy konieczność
16 Wigilia + przepisy + i dania na zimowe wieczory
25 Groch i groszek + przepisy! Czy to jedno i to samo warzywo?
31 Co weganie jedzą zimą? + przepisy! Sycące i wartościowe roślinne posiłki
38 Bataty + przepisy! Słodkie ziemniaki
40 Kasza jaglana + przepisy! Idealna na zimę
44 Cytrusy + przepisy! Kolorowe i zdrowe
51 Granat + przepisy! Nauczymy Cię rozbrajać granaty
53 Jarmuż + przepisy! Zielony król warzyw
58 Baobab + przepisy! Owoc sproszkowany
60 Ekologia jest przyszłością + przepisy! Wywiad z Grzegorzem Łapanowskim
64 Przyprawy + przepisy! Czyli związki kulinarne
68 Newsy i aktualności - działo się!
72 Walentynki + przepisy! W kuchni od serca
74 Zadbaj o twarz, czyli makijaż bez konsekwencji
78 Węgiel aktywny + przepis! Cenny jak diament
80 Konkurs! W kąciku dla dzieci
Z WIZYTĄ U:
8 BIO PLANÈTE + przepisy!
14 PRIMAVERA
62 YOGI TEA
66 TŁOCZNIA MAURER
70 BELVAS
76 PUROBIO
OKIEM EKSPERTA:
11 MIĘSO
23 EKO GARMAŻ
29 STRĄCZKI KONSERWOWE
69 CUKRY I INNE SUBSTANCJE SŁODZĄCE
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.