BIO PLANÈTE - Prawdziwy smak, autentyczne składniki
gotujwstylueko.plW oliwie z przyprawami BIO PLANÈTE łączymy wyszukane zioła, przyprawy i świeże cytryny z oryginalną włoską oliwą z oliwek, aby uzyskać świeże kompozycje smakowe. Całkowicie rezygnujemy z dodatków czy esencji eterycznych. Bezpośrednio po zbiorach świeże oliwki są przetwarzane razem z ziołami, przyprawami lub ekologicznymi truflami: w procesie maceracji oliwa nabiera aromatów, co w efekcie pozwala uzyskać doskonałą oliwę gourmet bez potrzeby dodawania innych składników jak esencje zapachowe.
NOWOŚĆ W NASZEJ OFERCIE: O’CITRON - OLIWA Z OLIWEK Z CYTRYNĄ
To kuchnia śródziemnomorska ze szczyptą magii. Cieszący się już popularnością w innych krajach specjał firmy BIO PLANÈTE O‘citron zaskakuje swoim naturalnym aromatem świeżej cytryny, który powstaje w wyniku delikatnego i wymagającego procesu produkcji.
Do ekologicznej oliwy z oliwek z cytryną O’citron używamy dojrzałych, starannie wyselekcjonowanych oliwek Oueslati zbieranych ręcznie z dzikich drzewek oliwnych rosnących na żyznych, górzystych terenach północno-wschodniej Tunezji. W ciągu zaledwie kilku godzin są tłoczone razem ze świeżymi, nieprzetworzonymi cytrynami odmiany Beldi. Rezultat: aromatyczny, aksamitnie delikatny specjał z oliwek, który zachwyci przede wszystkim miłośników kuchni śródziemnomorskiej.
O’citron idealnie komponuje się z grillowanym łososiem, wołowiną lub carpaccio warzywnym. Sałatkom i deserom nadaje wytwornej, świeżej nuty.
OLIWA Z OLIWEK Z BAZYLIĄ I Z CZOSNKIEM
Do przepisów kuchni śródziemnomorskiej pasują wyśmienite oliwy z przyprawami – oliwa z oliwek z bazylią i oliwa z oliwek z czosnkiem. Obie oliwy wyróżniają się smakiem, który doskonale sprawdza się w różnych zastosowaniach kulinarnych i dlatego idealnie nadają się do codziennego użytku.
Ekologiczna oliwa z oliwek z bazylią harmonijna kompozycja do risotto, pizzy i makaronów, a także do doprawiania sosów i sałatek. Bazylia, nazywana też bazylią zwyczajną, z uwagi na swój wspaniały aromat cieszy się ogromną popularnością w kuchni Europy Południowej, a także w kuchni polskiej. Jej intensywny aromat idealnie współgra z aromatem oliwy z oliwek. Do produkcji oliwy z oliwek z bazylią nasze olejarnie z bogatą tradycją wykorzystują oliwki Ogliarola i Cortina, należące do najbardziej typowych włoskich odmian.
Olejarnia Alentajo, w której produkujemy Oliwę z oliwek z czosnkiem używa do jej przygotowania charakterystycznych portugalskich odmian Cobrançosa, Arbequina i Cordovil de Serpa. Dzięki umiejętnościom pracowników z wieloletnim doświadczeniem oliwki są fachowo tłoczone jednocześnie ze świeżym czosnkiem. Podczas tego procesu naturalne olejki eteryczne z czosnku mieszają się z oliwą i nadają jej wyjątkowego smaku. Czosnek jest stosowany powszechnie zarówno jako przyprawa, jak i roślina lecznicza. To mocne połączenie jest idealne do codziennego gotowania. To także smakowite dopełnienie zup, sosów, bruschetty, sałatek i steków.
KULINARNY SPECJAŁ - NATURALNY SMAK BEZ DODATKU AROMATÓW
Artykuł pochodzi z magazynu wiosna 2020 Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.