Kremy orzechowe tworzone z miłością
gotujwstylueko.plOryginalne od 1974 roku, w 100 % drobno mielone ekologiczne orzechy oraz najlepszej jakości migdały i nic więcej - to tajemnica kremu orzechowego Rapunzel.
Doświadczenie, oddanie i troska o produkty - to wartości wyznawane przez Rapunzel!
Długa tradycja - prawdziwa klasyka
Od 40 lat tworzymy kremy orzechowe. Na początku używaliśmy prostych narzędzi, mieliliśmy orzechy w kamiennym młynku, a słoiczki napełnialiśmy ręcznie. Dziś korzystamy z najnowocześniejszych technologii. Dzięki naszej długiej tradycji wypracowaliśmy „know- how” i doskonale wiemy jak je wyrabiać. Przez wszystkie lata stale optymalizowaliśmy produkcję kremów orzechowych, koncentrując się przede wszystkim na uzyskaniu najlepszej jakości. Wiemy, że aby ją uzyskać – najważniejszy jest staranny proces przetwarzania oraz wyjątkowe surowce: nasze kremy są wykonane w 100% z ekologicznych orzechów. Ponadto nie używamy zbędnych dodatków, stabilizatorów i emulgatorów!
Wszystko zależy od orzecha
To właśnie wybór orzechów decyduje o doskonałej jakości. Nasze kremy są produkowane wyłącznie z nieskazitelnych orzechów najwyższej, pierwszej klasy. Wszystkie pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych. Od wiarygodnych, wieloletnich partnerów lub z naszych własnych projektów, takich jak projekt Rapunzel Turcja. Kremy orzechowe nie tylko mają wspaniały smak, to także cenne źródło białka, witamin i minerałów. Sprawia to, że są uniwersalnym produktem. Doskonale nadają się do pieczywa i do udoskonalania słodkich oraz pikantnych potraw. Są idealne do eksperymentowania.
Dlaczego z kremu czasem wytrąca się olej?
Nasze kremy powstają wyłącznie z orzechów, obecność tłuszczy jest naturalna. Nie stosujemy dodatków, takich jak emulgatory czy stabilizatory, dlatego wytrącenie oleju, którego w kremie jest ok. 10% to naturalny proces i świadczy o wysokiej jakości produktu. Przed użyciem możesz go wymieszać lub odlać i użyć jako wartościowego oleju sałatkowego.
Kontrola jakości - nasza obietnica
Gdy orzechy i nasiona są dostarczone do Legau (Bawaria), nasz zespół kontroli jakości dokładnie sprawdza surowce i ich właściwości sensoryczne oraz fizyczne. Ponadto każda partia jest badana przez niezależne laboratorium pod kątem pozostałości pestycydów i aflatoksyn. Tylko nieskazitelne orzechy, które w pełni przejdą wszystkie testy są przetwarzane na kremy.
Artykuł pochodzi z magazynu wiosna 2020 Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.