Nowe napoje Dr Martins
gotujwstylueko.pl
Nowe napoje Dr Martins
Napój egzotyczny pomarańcza - kokos - mandarynka 30 % mniej cukru bio napój egzotyczny wieloowocowy 30 % mniej cukru bio w litrowych opakowaniach to nowe propozycje znanej z doskonałej jakości ekologicznej wody kokosowej - DR MARTINS. Te dwa innowacyjne produkty są dedykowane dla Klientów dbających o zdrowe odżywianie, a ich wprowadzenie jest odpowiedzią tego lidera w kategorii wód kokosowych na głosy Konsumentów i znacznie zwiększone zapotrzebowanie na napoje o niższej kaloryczności. Dzięki zmieszaniu wody kokosowej (nie z koncentratu) z ekologicznymi sokami owocowymi udało się zachować wspaniały smak, a na dodatek oba napoje zawierają o 30 procent mniej cukru niż podobne soki pomarańczowe i wieloowocowe dostępne na rynku.
DUŻO MINERAŁÓW, MNIEJ CUKRU I MNIEJ KALORII
Napoje egzotyczne swoje wartości odżywcze zawdzięczają cudownym właściwościom wody kokosowej. Zawiera ona minerały, których potrzebuje organizm, takie jak magnez i wapń. 250 mililitrów soku kokosowego zawiera więcej potasu niż banan. Z zaledwie 4,6 gramami cukru owocowego i od 11 do 19 kalorii na 100 mililitrów, ma najmniej kalorii i najniższą zawartość cukru ze wszystkich soków owocowych.
ODŻYWCZE ZIELONE ŚWIATŁO
Dr Antonio Martins zdecydował się umieścić logo Nutri-Score na samym froncie z ważnego powodu: oba te soki otrzymują odżywcze zielone światło. Ze względu na obniżoną zawartość cukru, obie innowacje w sokach zaliczane są do zielonej – a więc zalecanej – pozytywnej kategorii B. Typowe soki oraz smoothies klasyfikowane są jedynie w żółtej kategorii C lub gorszej, ze względu na wysoką zawartość fruktozy. To ważna informacja dla Klientów dbających o swoje żywienie i oczywiście dla rodzin, które dbają o to, by ich dzieci nie spożywały zbyt dużo cukru.
WARSTWOWY DESER
SKŁADNIKI (2 porcje):
„przecier owocowy”:
napój egzotyczny pomarańcza - kokos - mandarynka - 200 ml
napój egzotyczny wieloowocowy - 200 ml
mąka kukurydziana - 2 łyżeczki
syrop z agawy - 2 łyżeczki
limonka - 1/2 szt.
wanilia ziarenka - 1 szczypta
mango - 1 szt.
„śmietanka”:
napój egzotyczny pomarańcza - kokos - mandarynka - 50 ml
napój egzotyczny wieloowocowy - 50 ml
gęsta sojowa śmietana lub jogurt - 400 g
jogurt kokosowy - 200 g
olej kokosowy - 1 łyżka
syrop z agawy - 2 łyżeczki
wanilia ziarenka - 1 szczypta
do dekoracji (opcjonalnie):
listki mięty, ulubione owoce
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
KROK 1: Aby uzyskać przecier owocowy, wymieszaj dwie łyżeczki mąki kukurydzianej z 50 ml napoju i wlej to do garnka z pozostałymi napojami (350 ml), syropem z agawy, limonką, wanilią i wszystko zagotuj od czasu do czasu mieszając. Następnie pokrój Mango na małe kawałki, dodaj do purée i gotuj w niskiej temperaturze przez 2 minuty.
KROK 2: Pozostałe 100 ml napojów należy wymieszać ze śmietanką sojową, jogurtem kokosowym, olejem, syropem i wanilią do uzyskania gładkiej konsystencji. Ułóż krem i przecier warstwami do szklanki, możesz udekorować listkami mięty lub ulubionymi owocami.
Artykuł jest opublikowany w magazynie gotuj w stylu eko.pl Nr 21 LATO 2022
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.