Pomidor prosto z Włoch
gotujwstylueko.pl
Nasze pomidory są zbierane w lipcu, sierpniu i wrześniu. Wszystkie nasze pomidory są uprawiane tylko na otwartym polu i tylko w okresie letnim, w którym również je zbieramy i przetwarzamy.
Niektóre z tych informacji znajdują się na tak zwanej "narracyjnej" etykiecie na naszych produktach.
Alce Nero ekologiczny przecier pomidorowy jest wytwarzany z wydłużonych pomidorów, w tym Coimbra, Ercole i innych odmian, które są uprawiane na około 30 farmach.
Odmiany pomidorów, które wyselekcjonowaliśmy dla naszej gamy gotowych purées i sosów, charakteryzują się mocnym, dobrze ułożonym miąższem oraz słodkim i delikatnym smakiem. Pomidory, które są zbierane w lipcu, sierpniu i we wrześniu na właściwym poziomie dojrzałości, przetwarzane są średnio w ciągu ośmiu godzin, aby zachować cały smak, aromat i składniki odżywcze.
Po umyciu i przebraniu, para jest używana do usuwania skóry z pomidorów i dopiero po tym owoce są rozdrabniane, odcedzane i zagęszczane. Produkt jest następnie doprowadzany do wysokiej temperatury, butelkowany, a następnie pasteryzowany, aby zagwarantować, że nie zginie. Organoleptyczne właściwości pomidorów są stale kontrolowane i kontrolowane, aby zapewnić najlepszy możliwy smak - od pola po obróbkę.
Odpowiednia odmiana gwarantuje najlepszą jakość i smak dla przetworów z pomidorów, o wysokiej klasie Brix (niezbyt płynna, idealna do sosów)
Ważne jest również, że pomidory są przetwarzane tak szybko, jak to możliwe, max. 8 godzin po zbiorach. Jeśli nie są przetwarzane natychmiast, sos pomidorowy nie zachowa smaku, słodyczy i intensywnego czerwonego koloru świeżych pomidorów.
Kilka zdjęć pól w Delcie Padu w prowincjach Ferrara i Rawenna, pokazuje dojrzewanie pomidorów. Zdjęcia zielonych pomidorów zostały zrobione w czerwcu tego roku, czerwone pomidory, mniej niż 3 tygodnie temu (koniec lipca)
Zdjęcie zielonych pomidorów rosnących w Delcie Padu czerwiec 2018
Zdjęcie dojrzewających pomidorów w Delcie Padu koniec lipca 2018
Pozdrowienia z Włoch
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.