Rodzina Biovegan
gotujwstylueko.plFirma Biovegan z Bonefeld w Nadrenii-Palatynacie to rodzinna firma, która od ponad 30 lat tworzy produkty, które sprawiają, że gotowanie i pieczenie to czysta przyjemność.
BIO & VEGAN OD 1986 ROKU, 100% JAKOŚCI
Käthe Henneke, szef kuchni i certyfikowany doradca ds. żywienia już w latach osiemdziesiątych posiadała szkołę gotowania specjalizującą się w zdrowych i pożywnych potrawach. 30 lat temu wraz z mężem Clausem, Käthe założyła Biovegan, czyniąc ze swojej pasji źródło utrzymania.
WEGAŃSKA MIŁOŚĆ DO SMAKU
Nicol Gärtner, dyrektor Biovegan, jej mama Käthe Henneke i ich zespół niestrudzenie opracowują nowe produkty dla firmy. Obie są wegankami i kochają to, co robią. Jedynie najwyższej jakości ekologiczne receptury, które są smaczne, a na dodatek rozkoszują wegańskie serca są oznaczane marką Biovegan.
SEKRET SUKCESU
Ogromny sukces Biovegan tłumaczy wysoka jakość produktów i innowacje. To tu wynaleziono pierwszy proszek do pieczenia w jakości bio, a także pierwszy ekologiczny środek żelujący do dżemów oraz wegańskie lody, które produkuje się bez użycia maszyn do lodów. Biovegan prowadzi produkcję całkowicie wegańską i bezglutenową, dlatego może zagwarantować „czystą” żywność. Smak jest zawsze absolutnym priorytetem w Biovegan, jednocześnie wszystkie produkty są w pełni ekologiczne, bez sztucznych aromatów, bez wzmacniaczy zapachu. Żadnych sztuczek, żadnego ale - tylko naturalnie wegańskie i organiczne produkty. To jest właśnie Biovegan. To nasza filozofia od 30 lat i pozostajemy wierni tej idei. W 2015 roku Biovegan przeniósł się do pierwszego ekologicznego parku biznesowego w Nadrenii-Palatynacie. Historia sukcesu ma tutaj ciąg dalszy. Jest to nowy, bardzo ekologiczny budynek produkcyjny wraz z budynkiem administracyjnym rodzinnej firmy. W tym samym roku Biovegan otrzymał nagrodę ekologiczną landu Nadrenia-Palatynat. W roku 2016 znalazł się wśród 100 najbardziej innowacyjnych firm i jest krajowym mistrzem European Business Awards 2015/16 i 2016/17. Od października 2016 roku posiada zaś certyfikat IFS. Jest to najwyższy standard jakości w produkcji żywności. Biovegan oferuje szeroką gamę towarów: zagęszczacze, desery, funkcjonalne składniki do pieczenia i wanilię.
PROJEKT: WANILIA
Organiczna wanilia bourbon jest szczególnie ważna dla Biovegan, firma w ogromnym stopniu angażuje się we wspieranie ekologicznych rolników z Madagaskaru. Projekt waniliowy to zrównoważone uprawy i zaangażowanie społeczne zapewniające stały dochód i poczucie bezpieczeństwa rolnikom. Biovegan całym sercem opowiada się za zrównoważonym rolnictwem. Wspiera ekologicznych rolników z Madagaskaru, zapewniając im poczucie bezpieczeństwa.
RODZINA BIOVEGAN:
„Dla nas najważniejsze jest, że kochamy to, co robimy,
a wy możecie poczuć tę miłość rozkoszując się aromatem
i smakiem naszych produktów, bo przecież o to w tym
wszystkim chodzi!”
Artykuł pochodzi z kwartalnika Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.